tiistai 26. marraskuuta 2013

Yksi norsu on kasvanut laaksossa

Mainio päivä takana ja olen selättänyt flunssankin melkein kokonaan. Vielä on nokka tukossa mutta eiköhän se siitä. Tämän päivän kohokohta oli ehdottomast vierailu Hua Hinin safariparkissa joka sijaitsee Pranburin puolella. Oli todella hyvä että menimme sinne tutustumaan, koska edeltäjäpaikka Hua Hinissa ei vakuuttanut, ja nyt olemme iloisia uudesta miljööstä ja onnellisia eläinten puolesta! Kyseisessä puistossa on 50 raita, joka on todella laaja maa-alue ananaspeltoineen ja maastoreitteineen. Safaripuistossa voi mm. mennä mönkijäsafarille, ratsastaa norsuilla upeissa maisemissa, katsoa norsu-, krokotiili- tai käärmeshown sekä ruokkia kameleita ja kaloja.

 Alueella asustaa lähes kolmekymmentä norsua, joilla kaikilla on omat norsupojat (mahoutit) jotka pitävät niistä huolta. Mahoutit perheineen asuvat norsujen vieressä taloissa jotka omistaja on heille rakentanut. Safaripuistossa on myös työntekijöiden lapsille yhteinen koulukuljetus ja muutenkin eläimet sekä työntekijät näyttivät paikassa viihtyvän. Olin aivan täpinöissäni siitä, että kello viisi kun paikka sulkeutui mahoutit ajoivat norsuineen ananaspeltojen katveeseen jossa norsut saivat työpävän päätteeksi nauttia rauhassa olostaan ja syödä itsensä yltäkylläiseksi. Oli ihanaa nähdä kuinka norsut kulkivat vapaana maastossa. Hienoa! Meidän All Around Asian kautta alamme myymään piljettejä matkalaisille ko. paikkaan niin pääsee perheen pienimmät ja miksei isommatki norsuajelulle ja katsomaan todella (oikeasti todella) jännää käärmeshowta. Meinasin itse saada kakkahalvauksen tänään käärmeshowssa ja Hannan kanssa naurettiinkin että miten me taas jouduttiin tähän tilanteeseen että istumme pelonsekavin tuntein käärmeshown yleisönä. Kun tulimme ensimmäistä kertaa matkaoppaan roolissa Thaimaahan töihin noin kuusi vuotta sitten, silloinen työnantaja lähetti meidät punaisen ristin käärmefarmille, jotta pääsemme käärmefobiastamme eroon. Vierailulla oli täysin päinvastainen lopputulos, olemme olleet totaalisen käärmekammoisia viimeisten vuosien ajan. Tänään Safariparkin omistaja odotutti muuta yleisöä, jotta ehdimme mukaan katsomaan shown, joten emme tietenkään voineet kieltäytyä. Siinä sitten ihailimme hyökkäileviä kobria ja pyyttoneita. Arvostan ihmisiä jotka käärmeistä pitävät, mutta itse edelleen pitäydyn norsu- ja koiraihmisenä...
Muutama kuva iloksenne norsuista ja ko. paikasta :)

 Norsut relaamassa laaksossa

 Mahoutti norsuneen

 Safaripuiston respa

 Hyvää päivää toivotti herra Kameli.
 Ja ne käärmeet...

Anni

Minun päiväni alkoi vierailulla paikalliseen toimistoon, johon menin tekemään ajokorttia. Autolle tuon kortin tekeminen oli helppoa, koska minulla oli mukana suomalainen ajokortti. Tarkistivat kortin, passin, immigrationin paperin, lääkärin todistuksen (joko kaytiin hakemassa cha-amista pikku clinikalta, en edes nähnyt lääkäriä, todistus maksoi 85thb eli reilut 2€...) viisumin ja tietysti kaikista papereista kopiot. Paikan päällä ottivat kuvat valmiiksi ja koko lysti maksoi 205thb eli reilut 5€. Ja aikaa tähän meni reilu puoli tuntia. Skootteri kortin saanti olikin sitten numero erikseen. Minulla kun ei ole ajokortissa moottoripyorä osuutta, niin tarvitsin skootterille oman kortin. Korttia varten tarvittiin samat paperit kuin auton korttia varten + teoriakoe sekä ajokoe. Teoria koetta pääsi harjoittelemaan etukäteen koneella ja sen jälkeen se tehtiin luokkahuoneessa. Koe oli suhteellisen helppo, tosin jos ei ymmärrä englantia olisi kokeen suorittaminen haasteellista. Itsellekkin tuli muutama outo sana vastaan, katsoin kääntäjästä muutaman sanan, mutta silti asian yhteys ei ihan avautunut... mutta osasin silti vastata onneksi oikein. 30 kysymystä oli kaiken kaikkiaan ja niistä piti saada oikein 23. Ja läpihän se meni, että hujahti. Hassuinta oli, että yksi kysymys oli kolme kertaa. Sen jälkeen vuorossa oli ajokoe. Minähän olin paikalla autolla, joten minun piti vuokrata mopo. 50thb maksoi mopon vuokraus ja sain siis sillä mopolla ajaa sen kiekon. Siinä ajettiin semmoisen kukkulan ylitse ja pysähdyttiin kukkulalle ja siitä sitten alas. Alhaalla oli semmoinen viiva jota pitkin piti ajaa ja sitten piti vielä pujotella semmoisten totteroiden välistä. Ajokoe meni myos hyvin läpi ja sen jälkeen papereiden kanssa tiskille, jossa ottivat uuden valokuvan. Mopo kortti maksoi 155thb eli n.4€. Ja kortit sai siis saman tien mukaan. Kortit on voimassa vuoden verran, jonka jälkeen ne voi käydä uusimassa ja mahdollista saada viiden vuoden kortit.

Mukanani oli myos paikallinen jonka piti tehdä myos itselleen ajokortti. Hänelle oli ensin 2 tuntia teoriaa ja sen jälkeen teoriakoe. Ajotesti pitää käydä tekemässä kuukauden sisällä teoria kokeesta. Tuo ajotesti oli hauska seurata. Ajotestissä ajettiin samainen lenkki mikä mopolla, mutta sen lisäksi siinä oli peruutus harjoituksia useampia. Ja esim. yksi länsimaalainen joka oli suorittamassa tuota koetta, osui yhteen puomeista ja näin ollen ei läpäissyt tuota testiä. Hän ei millään meinannut ymmärtää miksi ei saanut korttia, sanoivat, että voi tulla seuraavana päivänä yrittämään uudestaan. Hassuin juttu ajokokeessa on, että se pitää tehdä omalla autolla. Mielestäni on mielenkiintoista seurata kun ihmiset tulevat autoillaan suorittamaan ajokoetta, jotta saisivat kortin... jotenkin ristiriitaista... eihän ilman korttia saisi autoa ajaa! Mutta maassa maan tavalla, mai pen rai, ainakin niin kauan kun poliisit ei pysäytä!!

Tänään oli myos hassu huomata, kun uppouduttiin Annin kanssa tyon touhuun ja unohdettiin kokonaan ajan taju. Meidän oli tarkoitus lähteä salille, mutta huomattiin puoli yhdeksältä, että sali menee ihan kohta kiinni joten ei siis ennätetty reippailemaan. Mutta huomenna uudella yrityksellä ja innolla. Nyt on käytävä unten maille, jotta huomenna jaksaa lähteä katsomaan muutamaa uutta hotellia meidän valikoimiin!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti