sunnuntai 1. joulukuuta 2013

kylmää, punaista ja keltaista

Hellurei ja kuumat tunteet. Sunnuntai iltaa vietämmä Thepin kanssa vihdoinkin kotosalla, taasen meni koko päivä liikenteessä. Tänään oli hyvä päivä, saatiin paljon uusia asiakkaita ja vielä varsin mukavia sellaisia vaikka tänään pitikin viettää vapaapäivää. Nyt ollaan tarmoa täynnä, kuuma sesonki alkaa lähestymään ja Hua Hin on jo täyttynyt matkalaisista.

 Harmittaa pirusti tuo Bangkokin poliittinen tilanne. Yinluck punaisineen on jo antanut mielenilmaisujen olla, mutta nyt keltaiset jaksaa vielä nostattaa kansaa ja kehottaa uusiin mielenilmaisuihin. Yinluck perui jo ajatuksen että Thaksin saisi tulla takaisin Thaimaahan ja hallitus äänesti jo kertaalleen että hän jatkaa kautensa loppuun saakka. Tämä ei keltaisia miellytä ja ovat nyt sitten levittäytyneet hallinnollisille rakennuksille. Paikallisilta telkkarikanavilta tulee koko ajan livelähetystä, joissa keltaisten ja punaisten johtajat puhuvat vuorotellen. Välistä kauhistelevat miten paljon varoja menettävät kun matkalaiset ei uskalla saapua maahan, mutta lietsovat silti lisää kansaa. Toivottavasti kunkku puuttuu pian peliin kun kohta on kuninkaan synttäritkin tulossa. Se on aina tehokkain tapa saada kansa rauhoittumaan kun kuningas ilmaisee mielipiteensä. Harmillista sanon minä... olisivat mielummin rauhallisia ja loisivat uutta parempaa yhtenäisempää huomista. Thepin kanssa laskettiin tuossa leikkiä, että miksemme lähteneet viikko sitten Bangkokiin myymään Thaimaan lippuja, puupillejä ja sateenvarjoja. Parin bahtin tuotollakin oltaisiin varmaan miljonäärejä, sen verran porukkaa mielenilmauksissa näyttää olevan...
Toivomme että rauha koittaa mahdollisimman pian.

Tänään tuli talvi. Kotosallakin oli niin viileää aamulla ettei tarvinnut ilmastointia eikä puhallinta aukaista. Ulos lähdettyä pukeuduimme huppareihin ja pitkiin housuihin, vihdoinkin sai nauttia raittiista kelistä. Kaduilla oli mahtava katsella kun paikalliset olivat ottaneet talvitamineet käyttöön, katukuvassa näkyi ensimmäiset toppatakit, hanskat ja pipot. Ja älkää säikähtäkö, ei täällä Suomen mittakaavassa ole edes kylmä, mutta paikallisille tämän päivän + 25 asteen lämpötila tarkoittaa kylmää ja viimaista. Markkinoillakin oli jo myynnissä talvivaatteita. Kyllä se tuntuu niin hullulta, mutta talvikin on talvi maassa maan tavalla. Tästä se talvikausi siis alkaa!

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti