tiistai 3. joulukuuta 2013

Päivä Bangkokissa

Tänään oli vuorossa passin leimausta Bangkokissa. Mopoilin eilen Hua Hinin immigrationiin kysymään lisätietoa, miten toimia, jos on annettu aika tulla hakemaan leima passiin ulkoasiainministeriöstä, mutta se rakennus on valloitettu. Mikään ministeriöiden puhelinnumeroista ei vastannut eilen. Onneksi nuori poliisivirkailija osasi neuvoa, että leima haetaan poikkeuksellisesti Myanmarin ja Laosin lähetystöstä Bangkokista. 

Suuntasimme sinne aamulla varhain minibussilla matkaten. Jänskätti vähän mitä vastassa on kun kuulimme jo etukäteen että tänään on poliittisen tilanteen kannalta merkityksellinen päivä. Koko Bangkokin kaupunki tuntui olevan ennallaan ja kaikki kadut näytti rauhalliselta. Lähetystössä puolestaan ei oltu rauhaa nähtykään, kaikkien maiden kansalaiset hoitivat oleskeluluvat ja viisumit poikkeuksellisesti samassa rakennuksessa ja kaaos oli valtava. Tuhansittain ihmisiä vailla selkeitä ohjeita säntäilemässä sinne tänne. Onneksi itse olin hoitanut virallisen asiani paria viikkoa aikaisemmin Bangkokissa ja tulin vain leimaamaan passiini uuden leiman. Pääsin suhtkoot kivuttomasti jonojen ohi ja odotin Thepin kanssa ainoastaan tunnin passiani. Ja minkä kenkäale löydön teinkään passiturneen päätteeksi! Ostin häitä varten kahdet todella makeat kengät, nyt on nekin hankittu. 

Iltapäivällä uutiset vahvistivat käsityksemme, tilanne Bangkokissa raukesi ja mielenosoittajat pakkasivat kimpsut ja kampsut ja palasivat koteihinsa. Tilanne normalisoituu vihdoinkin. Aivan mahtava juttu, nyt voidaan keskittyä ilolla ylihuomisiin kunkun synttäreihin ja isänpäivään. Kävimme Thepin kanssa jo paitaostoksilla, hankimme keltaiset kuninkaalliset t-paidat torstaisia juhlia varten. Tänä vuonna kuningas pitää syntymäpäivä vastaanoton täällä Hua Hinissa joten kovat juhlat on tulossa. Mennään seuraamaan seremonioita torstaina, pitää ottaa kuvia niin saamme jakaa tapahtuman myös teidän kanssanne. 

Ilta on kulunut varauksia tekemällä, vielä on tehtävälistalla kääntötöitä, jonka jälkeen pääsee yöpuulle. Aamulla on mentävä lenkille ja revitävä aikaa myös salille, tämä päivä on mennyt ihan plörinäksi. Onneksi Hanna palaa puikkoihin Huomenna Phuketista niin päästään yhteistuumin tutustumaan Myanmarin kiertopakettien sisältöön sekä Chiang Main ja Pohjois-Thaimaan paketteihin. 

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti