maanantai 23. joulukuuta 2013

Rauhallista joulua

Kiireen keskeltä iltaa. Tulin juuri kotiin silkkikylästä, jossa järjestämme huomenna joulujuhlan (tai tarkemmin olemme osittain mukana juhlaa järjestämässä). Valmisteluihin on hurahtanut pari päivää ja kiireeltä on blogikin unohtunut... nyt siis päätin alkaa tuumasta toimeen! 

Täällä Thaimaassa on todella vilpoisaa, meillä on ollut päivälukemat lähemmäs kolmea kymmentä, mutta illat ovat olleet vilpoisia. Viime aikoina iltalämpötilat ovat olleet 15 asteesta 20 asteeseen ja paikallisillehan se tarkoittaa todella kylmää talvea. Iltasella on mukava seurata kun paikalliset ovat sonnustautuneet toppa-asuihin ja matkalaiset tarkenevat shortseissaan. Itse olen varuistautunut iltoihin villaneuleen ja hupparin kera. Skootterilla ajaessa on tosissaan paleltanut viime aikoina. Pari päivää sitten Hua Hinissa ammuttiin upeat ilotulitteet kuninkaan palatsilta ja olimme tapahtumaa tietenkin seuraamassa. Oli niin vilpoista että nenä vuotaa edelleenkin pelkästä ajatuksesta. Täälläkin talvi siis tuntuu kylmältä vaikka puhumme hieman eri lämpöasteista mitä koto-Suomessa.

Onneksi keli on kääntymässä ja ensi viikolta lupailivat jo lämpimiä iltatuuliakin. Sitä odotellessa. 

Koko joulukuu on ollut yhtä hullunmyllyä, siksi päätänkin antaa itselleni luvan hyvin ansaittuun joululomaan. Meinaan alkaa joululomalle huomen illalla joulujuhlan jälkeen ja olla koko 25. päivän vapaalla. Uusi vuosi ja uudet kujeet koputtavat jo ovelle, täytyy rauhoittua ja levähtää sitä ennen. Tuo yksi vapaa päivä saattaa kyllä kuulostaa aika hurjalle, mutta vasta pari viikkoa sitten vierailimme Isaanissa lomalla, joten se saapi riittää. Levähdetään sitten kesällä kun matkailusesonki hiipuu. 

Ihana katsoa matkalaisia kaduilla, Hua Hin on täyttynyt länsimaalaisita ja paikallisiakin on paljon paikalla erityisesti viikonloppuisin juhlimassa. Joulua täällä ei tietystikään paikalliset juhli, mutta katseet on suunnattu jo uuden vuoden juhlintaan. Paikalliset pyrkivät viettämään uuden vuoden kotonaan perheiden ja ystävien kera, siksi liikenne on vilkasta jo näin joulun pyhien aikaan. Paikalliset matkaavat autoilla, busseilla ja junilla kohti kotikyliään. 

Toinen kohokohta uuden vuoden juhlien jälkeen on kiinalainen uusi vuosi, se saa myös paikalliset liikenteeseen. Thaimaalaiset ovat siitä mukavia tyyppejä että he todella tykkäävät juhlia kaikkia mahdollisia pyhiä, tiesivätpä juhlien alkuperää ja merkitystä tai ei... vapaa päivät töistä maittavat kaikille aina kun se on mahdollista :) 

Toivotan teille kaikille oikein mukavaa ja rauhallista joulun aikaa. Syökää hyvin ja voikaa paksusti. Nauttikaa läheistenne seurasta (te ketkä voitte). Me Tepon kanssa vietetään joulua työn merkeissä huomenna ja avataan pari pakettia sitten illalla kun palataan takaisin kotia. Itse olen ollut jouluna lapsuudenkodissani juhlimassa noin 7 vuotta sitten ja aina näin joulun aikaan se iskee, ahdistus ja paha mieli siitä, ettei voi nauttia joulusta oman perheen kanssa. Meidän Thep ei ole kovin joulumiehiä, vaikka onkin joulupukkia käynyt tapaamassa Rovaniemellä. Mummun ja äitin kanssa tuossa vasta soiteltiinkin ja olen kovasti hengessä mukana joulun vietossa. Onneksi täällä auringossa ja lämmössä joulu ei tunnu joululta... palmupuissa, ravintoloissa ja ostoskeskuksissa on komeat jouluvalot, mutta se joulun taika, se uupuu. 

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti