lauantai 16. marraskuuta 2013

Viikonlopun vietossa

 Tänään alkoi minulla uusi elämä! Pienin askelin mennään, mutta varmasti eteenpäin. Tarkoitus on luoda itselle hyvä ja terveellinen elämä, josta itsekkin nauttii aivan sata lasissa! Niin on sitten enemmän energiaa myos käytettävänä firmaankin. Tänään toiden suhteen on ollut hiljaisempi päivä. Tietokoneella hommailin muutamia juttuja, mutta muuten on mennyt päivä sen suhteen harakoille. 

Päivän kohokohta oli ehdottomasti meidän "mimmien" salitreenit. Saatiin mahtava valmentaja Suomesta ja nyt hänen opeilla varmasti alkaa tuloksia syntymään... toki se on paljon itsestäkin kiinni. Hyvällä fiiliksellä käytiin salilla reippailemassa ja tästä on nyt hyvä aloittaa. Kävin myos ostamassa aamuksi aamupalaa, jos vaikka opettelisi taas syomään aamulla jotain ennen toihin menoa. 

Keli tänään on ollut hyvin vaihteleva. Vettä on riputellut pitkin päivää ja illalla kun olin kaupoilla sainkin kunnon kuuron niskaani! Lämmollä ajattelin autoa, joka seisoi koti pihassa, kun moppella kurvailin sateessa. Onneksi en ole sokerista! Päivällä herkuteltiin Annin kanssa Isaanilaisessa ja siellä en meinannut tulla ymmärretyksi vaikka puhui heille thaikieltä. Iltaruoan tilaus sentään meni ihan nappiin ja vielä thaikielellä! Tosin ihmetystä herätti, miksi tilaan ruoka-annoksen johon kuuluu riisiä, ilman riisiä. Mutta en tiennyt miten olisin sen voinut muuten tilata :). 

Varmaan ilma tehnyt tepposensa, kun on ihan vetämäton olotila ja ei ole yhtään energiaa, joten on siis luovutettava ja lähdettävä unten maille, toivoen että myrsky ei riepottele meitä ensi yonä kovinkaan pahasti! Noon lap fondie!!

-Hanna-

Kotona istun sängyn päällä ja katselen Hannaa, joka myös näpyttää koneellaan. On lauantai ilta ja ulkona ukkostaa. Sähköt lähtivät juuri hetkeksi, pitänee kaivaa kaapista kynttilät esille. Tämänkertainen myrskyalue on tulossa Kambodzasta Thaimaan puolelle ja saa nyt nähdä miten voimakkaana myrsky tällä kertaa tulee. Kambodza on minulle läheinen paikka, olen tehnyt töitä Kambodzassa kolmena talvena ja minulla on maahan ihan erityinen suhde. Katsotaan nyt, eiköhän me tehdä myös All Around Asian kautta reissuja Kambodzan puolelle jatkossa, joten pääsen fiilistelemään tulevaisuudessakin Angkor Watille ja kuoleman kentille. Kambodza on hyvä vierailukohde, jos on tulossa Kaakkois-Aasiaan, mutta suosittelen sitä yhtenä etappina lomalle, on hyvä yhdistää mm. Thaimaa ja Kambodza samaan lomaan. Maiden välinen lento kestää vain tunnin verran, joten Bangkokista voi näppärästi lentää tutustumaan myös itäiseen naapuriin. Mutta myrskyjä emme enää tälle talven alulle kaipaisi.

Thep on Surinissa ja soitteli juuri sieltä. Se oli naapurikylällä temppelijuhlissa ja nähnyt paljon sukulaisiaan, joita ei ole vuosiin nähnyt. Kovasti kaikki sieltä lähettivät minulle eli farangille terveisiä. Mukavaa porukkaa nuo Isaanin asukkaat, siellä maatalousalueella on alkamassa vuoden kiireisin aika, kun riisi on raskaana ja voi hyvin paksusti. Kohta on sadon korjuun aika. Alkusyksystä riisivainioilla ei ollut riittävästi vettä, toivottavasti saamme silti hyvän sadon tänäkin vuonna. Olemme Thepin kanssa siis riisinviljelijöitä, meillä on omat tilukset ja mukava viljelijäperhe, joka pitää sadosta huolta kun emme ole paikalla. On mukavaa työllistää naapureita, on heilläkin pötyä pöydässä ja ei tarvitse itse huolehtia viljelemisestä. Huomenna olisi tarkoitus alkaa keräämään riisit pellolta jos vesisade lakkaa siellä Kambodzan rajalla. Thep on myös talonmaalaamishommissa tällä reissulla, hän meinaa maalata lapsuudenkotinsa ennen tulevia häitämme, jotka järjestämme Thepin kotikylällä helmikuussa. En päässyt itse lähtemään tällä kertaa Thepin mukaan, koska olimme juuri kalastusreissulla ja työt painaa päälle. Thepin oli kuitenkin mentävä, koska hänen äitinsä ei ole vieläkään oikein kunnossa ja kovasti olemme huolissaan hänen vuoksi. Näemme Thepin kanssa maanantaina Bangkokissa, hän ottaa junan pohjoisesta ja minä menen Hannan ja Chatin kanssa autolla täältä Hua Hinista. Huominen päivä pitää siis sinnitellä yksin täällä ikävissään, mutta aika juoksee onneksi nopeaa.

Tänään aloitimme salitreenin ja mahtavaa kun saimme @leticin Millan opastamaan reenin kanssa. Nyt meni elintavat uusiksi ja hyvä niin, on pakko oppia pitämään myös itsestä ja omasta terveydestä huolta kaiken kiireen keskellä. Jos ei ole itse  kunnossa miten jaksaa pitää myös muista hyvää huolta? Nyt keskitetään ylimääräinen energia omaan terveyteen, pitää vain löytää enemmän aikaa itselleen. 

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti