sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Terkut Vietnamista!

Tänään on ollut toimelias päivä. Aamu alkoi hyvin varhain, kun suuntasimme Hondan keulan kohti Bangkokia. Itse tosin otin unia koko matkan ajan, kiitos Tepolle, että jaksoi ajaa koko matkan. Bangkokissa suunnattiin isolle temppelille, jossa oli tänään kymmeniä tuhansia munkkeja ja satoja tuhansia paikallisia viettämässä budha päivää. Samalla tavalla muisteltiin vainajia, kuin meilläkin pyhäinmiestenpäivänä. Tämä päivä on budhalaisille hyvin tärkeä ja sen takia moni paikallinen suuntasi tiensä temppelille tekemään elämäänsä hyvää onnea.

Temppelillä meidän ensimmäinen tehtävä oli löytää oikea munkki, tai siis Tepon veli joka on munkkia temppelillä. Annin kanssa meitä hivenen huvitti leikki, etsi munkki. Onneksi temppelillä on laitettu alueet numeroittain ja lisätty vielä hedelmät kaveriksi, niin tehtävä helpottui huomattavasti. Kookospähkinä 25 oli avain sana ja "oikea" munkki löytyi :). Munkille käytiin lahjoittamassa munkkiämpärit, jotka oli tuotu meille sinne jo valmiiksi. Munkkiämpäreissä on hyödyllisyys tarvikkeita munkeille, esim. Lääkkeitä, hammasharjat, partahöylät, energia juomaa jne. Lahjoitamme temppelille myös rahaa, summan saa jokainen päättää itse. Rahat menevät temppeliin ylläpitoon ja monesti temppelit myös ruokkivat vähäosaisia, joten hyvään tarkoitukseen siis :).
Temppeli menot temppelillä kesti tänään koko päivän. Itse olin vain ensimmäisen osan temppelillä, jonka jälkeen lähdettiin syömään. Munkki veli lähti meidän mukaan ja suunnattiin isaanilaiseen ravintolaan. Oltiin ehkä päivän eriskummallisin seurue. 1 munkki, 2 farang naista ja yksi thai mies. Muutama pää kääntyi kun kuljettiin pöytään istumaan. Munkki veli meni omaan pöytään ja meillä oli oma pöytä. Ruoka oli taasen ihan huippu hyvää!! Som tamia, kanaa, paistettua som tamia, kanakeittoa ja tahmariisiä... Nam nam! Kulu tuli taas ihan liian täyteen.

Ravintola visiitin jälkeen hyppäsin taksiin ja suuntasin kohti lentokenttää. Meillä oli hivenen käden vääntöä kuinka kauan lentokentälle menee ajaessa. Tepon mielestä ainakin tunti... Mie ja Anni oltiin puolen tunnin kannalla. No lopputulos oli 20 minuuttia ja normaali teitä pitkin, Suomi tytöt sai taas pisteet kotiin :). Lentokentällä ihmettelin ensin mihin lähtöselvitys laitteet oli hävinnyt, kun ennen airasialla piti itse tehdä check in laitteilla ja sitten mennä jättämään laukku. Mutta laitteet oli hävinnyt ja oli palattu takaisin vanhaan systeemiin, eli lähtöselvitykset tehtiin normaalisti tiskille. Katsotaan miten Helsinki-Vantaan lentoasemalla tulee käymään.

Don muangin lentokenttää on uusittu ja vanha kenttäkin on palveluiltaan ihan jees. Muutamia tax free myymälöitä, kahviloita (mm.starbucks), pikaruokaravintoloita eli periaatteessa kaikki mitä voi odotellessa tarvita. Lento Vietnamiin kesti 1h 35min, nukuin koko lennon ajan. Nukahdin ennen kuin oltiin noustu ja heräsin siihen kun laskeuduttiin, eli voi sanoa, et matka meni rattoisasti. Tullissa täällä sattui kohdalleni hyvin tympeä mies virkailija. Kovasti kysyi monta päivää aion viipyä ja jouduin useampaan kertaan sanomaan, että 3 päivää. Annoin hänelle lentolippukin, jossa näkyi paluu päivä, mutta lie ollut virkailijalle huono päivä?!

Lentokentällä vaihdon vähän rahaa, että pääsen alkuun ja sainkin melkein 2 miljoonaa... Olo tuntui ihan rikkaalta, tosin kun maksoin taksista 100 000, palasin taas maan pinnalle :). Taksilla hurahtivat sitten hotellille. Hotelli on ihan jees, pieni hotelli keskustan kaupoille matkaa reilu kilometri. Hotelli oli tähditetty airasian sivuilla 3,5... Mut hotellissa itsessään oli tähtiä 2, joka on lähempänä hotellin tasoa. Huone on ihan siisti ja hintaan nähden ei kyllä voi yhtään valittaa :).  Ilmainen netti huoneissa, joka toimii vielä erittäin hyvin. Iltapuhelut Thaimaan kotiin on suoritettu ja kohta blogikin on kirjoiteltu, niin voi hyvillä mielin painaa pään tyynyyn ja rueta unien maille. Aamulla sitten kohti lähetystöä ja viisumin hakua. Huomenna lisää Vietnamin seikkailuja :)
Jostain syystä en pysty lisäämään kuvia Ipadiltä tänne, joten kuvat tulee myöhemmin...

 Temppelin keskuspyhäkkö joka näyttää iltahämärässä ihan avaruusalukselta


 Lounastauolla Isaanilaisessa

Menoa ja meininkiä Saigonissa!


-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti