maanantai 4. marraskuuta 2013

Maanantaita Bangkokista!Eilen oltiin koko päivä temppelillä Bangkokissa viettämässä pyhäinpäivää paikalliseen tapaan. Lähetettiin terkkuja taivaisiin menehtyneille tutuille ja sukulaisille sekä tehtiin hyvää onnea elämäämme. Lahjoitettiin firman puolesta munkeille selviytymispaketit ja nyt on hyvä mieli kun ollaan tehty hyvää meriittiä elämään. Tykkään todella paljon meidän temppelikäynneistä, koska aina arkena on niin kiire, ettei ehdi rauhoittua. Temppelillä on pakko istua rauhassa vailla kiirettä mihinkään ja meditoida. 

Tekee todella hyvää, suosittelen lämmöllä. Hannan lähdettyä eilen iltapäivällä kohti Vietnamia, jäimme Thepin kanssa temppelille. Emme pitäneet mitään kiirettä, koska yövyimme Bangkokissa. Temppelimenojen hiljennettyä jäimme hengailemaan temppelille, istuimme siellä tuttujen munkkifrendujen kanssa porisemassa niitä näitä.  Yksi temppelivierailujen kohokohdista on se, että saa keskustella harvinaisen viisaiden miesten kanssa… Eikä juttuseura lopu kesken! :)
 

Vietimme aikaa myös Thepin isän ja veljen kanssa, he olivat molemmat paikan päällä ja munkkeja ovat hekin. Thepin äiti estyi pääsemästä paikan päälle, koska hän oli kohteliaisuussyistä ottanut naapurinrouvilta betelpähkinämällin, jota oli pureskellut vierailun ajan. Kyseinen tuote on Thaimaassa erittäin suosittua vanhempien ihmisten keskuudessa, Suomessa se luokiteltaisiin varmasti huumavaksi luonnontuotteeksi. Betelpähkinä on betelpuussa (Arekapalmu) kasvava päihdyttävä tuote ja verrattavissa purutupakkaan tai -nuuskaan. Olette varmasti nähneet valokuvia Thaimaasta, jossa vanhat mummut istuvat hymyssä suin mustat hampaat vilkkuen vaaleanpunainen kuola suupielestä valuen. Tämä johtuu siis betelistä. Thepin äiti on heittänyt kyseisen luonnontuotteen käytön pois yli vuosikymmen sitten ja kokeilun ansiosta hän päätyi lääkärihoitoon... Emme siis suosittele kokeilemaan!


Thepin molemmat veljet sekä isä ovat tällä hetkellä munkkeina, kukin erissä temppelissä, mutta kokoontuivat kaikki eilen isoon temppeliin Bangkokiin. Illan vietin siis laatuseurassa munkkien kanssa. Haimme aamulla myös Thepin serkun virkkisvaatteet mukaan, koska hänen kolmen kuukauden munkkikausi päättyi tänään. Sain Thepin isältä todella kauniin lasisen amuletin, josta haluan teettää itselleni onnenriipuksen paikalliseen tapaan.


Nukuimme yön paikallisessa hotellissa temppelin lähellä. Menimme ensimmäiseen vastaan tulevaan majaan yöksi, emme jaksaneet alkaa kiertää paikkoja iltamyöhäisellä. Laitan teille myös kuvan huoneestamme, täällä Thaimaassa kun siivoajat jaksavat yllättää ja askarrella pyyhkeistä sängyn päälle kauniita eläimiä. Yleensä nämä pyyhe-eläimet ovat joutsenia tai norsuja. Meidän sängyllä pötkötteli sika! Tai siaksi sitä ainakin luullen... 


Aamulla matkasimme ministeriöön viisumiasioissani. Menimme tekemään minun oleskeluluvan valmiiksi. Ei niinkään yllättävää, mutta ei taaskaan sujunut niin kuin Strömsössä… Paperimme olivat muuten kunnossa, mutta meiltä puuttui neljä yhteiskuvaa sekä sinkkutodistukseni, joten joudumme palaamaan asiaan myöhemmin. Voi Thaimaa, miksei ohjeissa voisi joskus lukea niitä kaikkia asioita ja dokumentteja mitä tarvitsee esittää asioidessa virastoissa? Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

Munkin puheilla lahjojen kanssa.


 Auringon laskiessa otin kuvan temppeliltä, jossa muista temppeleistä tulleet munkit ovat lähdössä iltariittiin.
 Munkki rauhoittumassa hyvän kirjan parissa.


 Aika rentoutua pitkän päivän päätteeksi.


Sika vai jänes?
 Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti