torstai 7. marraskuuta 2013

Sataa sataa ropisee...

Hassua, taivaalta tulee vettä.. yleensä tähän aikaan vuodesta sateet alkaa olla jo ohitse, mutta tänään päivällä tuli muutama pisara. Ja äsken kun kurkkasin ulos, taivas oli taasen ihan harmaa ja vettä tulee vähän reippaammin. Toivotaan ettei koko iltaa sada, vaikka välillä sadekuurot tulee kyllä ihan tarpeeseen täällä lämmossä.

Tänään aamu alkoi perinteiseen tapaan, tosin oltiin reippaita ja valloitettiin vuori kahteen kertaan ylös ja alas! Aamulenkin jälkeen mentiin hoitamaan asioita, tänään oli Annin ja Tepon vuoro ostaa skootteri. Toivotaan, ettei huomenna ole taas minun vuoro, muuten loppuu rahat kesken :).

Nyt on taas uusi kulkupeli vuokrattavana, polkupyoriä meillä on nyt kolme ja tarkoitus olisi ostaa vielä yksi lisää. Ovat Hua Hinin keskustassa vuokrauspisteellä ja ihan kivasti polkupyorät on ollut liikenteessä. Skootteri ostosten jälkeen herkuteltiin aamupalalla, tosin aamupala oli hieman myähäinen.. klo.13.00. Edullinen aamupalasetti keskustassa 100thb eli n.2,5€. Sillä pärjää taasen pitkälle!

Tänään saatiin kyltit jotka piti saada jo eilen. Ei taas mennyt kaikki ihan niin kuin piti. Tilattiin kaksi A4 kokoista kylttiä jotka ovat pystysuuntaisia. Saatiin siis vaakakyltit ja kyltit oli tehty punaiselle pohjalle, vaikka piti olla valkoisella. Mitäs pienistä, ollaan Thaimaassa... Mai Pen Rai!! Ja ei ne kyllä kalliit olleet, joten ihan hyvin passaa minibussin ikkunaan ja myös lentokentälle näin alkuun. Ihana oli myos katsoa miten Anni vienosti vain hymyili, vaikka tajusin, että mieli olisi tehnyt varmasti näyttää naamalla ettei kyltit ollut sitä mitä piti! Hienosti ollaan opittu molemmat tai ainakin ollaan oppimassa, että kun vastoinkäymisiä tulee pitää vaan hymyillä eikä näyttää naamalla mitä ajattelee. Monesti olen itse niin länsimaalainen, että kun joku ei mene mielen mukaan, niin sen kyllä näkee naamasta. Ja täällä tunteiden näyttäminen ei ole hyvä asia ollenkaan. On parempi hymyillä ja purra huulta, niin kaikki sujuu paremmin vaikkei ihan miellyttäisikään. Itse menetin kasvoni viime vuonna paikallisessa minimarketissa, kun paikallinen mummu tuli kommentoimaan minun ulkonäkoäni thaiksi. Minä tietysti ymmärsin ja suomennettuna teksi ei ollut niin kaunista kuultavaa, mutta hyvin thaimaalaiseen tapaan kommentoituna. Sanoin sitten muutaman sanan takaisin ja mummu alkoi selittää lisää joten hermostuin tietysti ja lähdin vetämään marketista. Siihen kauppaan ei sitten enää ollut asiaa, koska varmasti olen myyjien silmissä menettänyt kasvoni. Nykyisin puren huulta ja yritän hymyillä.. vaikkei aina ihan siltä tuntuisikaan.

Muutamia toimistohommia ollaan saatu tänään aikaiseksi ja vielä edessä on tietokoneen kanssa temppuilua ja hotellikirjojen tekstien naputtelua. Illalla myös tapaaminen yhden firman edustajan kanssa, joten asiat siis menossa taasen eteen päin. Huippua mahtavaa! Saatiin tänään myos firmalle hankittua puhelin ja liittymä, joten nyt on puhelin asiakkaiden puheluita varten valmiina omien privaattinumeroiden lisäksi. Minun pitää lähteä kohta noutamaan myös pyykit pesulasta, on vaan niin luksusta kun ei tarvitse itse pyykätä tai silittää pyykkejä, vaan voi noutaa ne valmiiksi laitettuna pesulasta. Kuukauden pyykit, saa pesettää niin paljon kun haluaa, maksaa 15e. Ei ole hinnalla pilattu pesulakaan. Aina kaikki ei ole mennyt pesulan suhteen ihan niin kuin pitäisi, mutta hintaan nähden hienosti ovat hoitaneet hommansa ;).
 Kylttimme valmiina huomiselle neitsytmatkalleen.

 Sateinen maisema kotoa.

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti