lauantai 23. marraskuuta 2013

Loy Krathongista kalkkunaillalliseen

Nenä vuotaa ja kurkku on karheana. Olen nukkunut tänään lähes koko päivän ajan. Eilen oli pitkä mutta antoisa päivä Bangkokissa, kävimme obsaamassa tulevan AAA:n Bangkokin retken ja hieno siitä tulee! Aloitimme aamun ajamalla maisemareittiä joka myötäilee Thaimaanlahtea Hua Hinista Cha-Amin kautta Bangkokiin. Matkalla näkee niin upeita kosteikkoja lintuineen kuin merisuola-altaita sekä perinteisiä viljelijäperheiden asumuksia. Perinteistä poiketen emme menneet Bangkokiin saavuttaessa Chaopraya joen yli vaan aloitimme kierroksen kuvan kauniilta Wat Arunin temppeliltä, joka sijaitsee Thonburin puolella. Temppeli sijaitsee Chaopraya joen varrella ja ylös kiivetessä temppeliltä on huikeat maisemat Bangkokin keskustan alueelle sekä elämäntäyteiselle joelle. Tulevilla retkillämme aloitamme kierroksen ko. temppeliltä, jonka jälkeen matkaamme vesiteitse Chaopraya joella ja päätämme veneilyn kuuluisalle Wat Pon temppelialueelle, jossa päänähtävyytenä on noin 50 m. pitkä lepäävä Buddhan patsas.

Wat Polta jatkamme matkaa jalokivigallerialle, jonka jälkeen menemme ihailemaan huikeaa kaupunkimaisemaa Thaimaan korkeimmasta rakennuksesta Bayoke Sky 2 tornista. Bayoken lounasravintolat sijaitsevat 75-82 kerroksissa, joten tulevilla retkillä nautimme buffetlounaan hulppeissa maisemissa. Lounastauon jälkeen viemme asiakkaamme shoppailemaan kaupungin keskustaan, jossa on mahdollista vierailla mm. MBK ja Siam Paragon ostoskeskuksissa.

Haimme Thepin kanssa  jalokivigalleriasta vihkisormuksemme ja siihen se loppupäivä sitten menikin, timanttien ihailuun. Vierailimme myös retkiohjelmamme päätteeksi Ikeassa, kävimme ostamassa pientä sälää asuntoomme ja pipareita tulevaa joulujuhlaa varten.
Eilen oli pakko skarpata koska oli niin hektinen päivä, tänään olen sitten saanut kärsiä koko hauskuuden edestä sängyn pohjalla. Onneksi lämpö ei ole muuttunut kovaksi kuumeeksi niin on edes hieman voimia jäljellä.

Vietimme Thepin kanssa myös oman Loy Krathon juhlamme. Emme ole vielä neljän yhteisen vuoden aikana olleet kertaakaan samaan aikaan paikalla Loy Krathongin aikana, joten olemme ottaneet perinteeksi juhlia kyseistä juhlaa viikkoa myöhemmin kun yleisesti Hua Hinissa Taon järvellä. Thaimaassa koko marraskuu on pyhitetty vedenjumalan juhlalle, joten ei sen päivän niin väliä ole... mai pen rai. Veimme oman banaani-kukkalauttamme Hua Hinin eteläpuolella sijaitsevalle Kao Taon alueelle, koska siellä on kaunis suojaisa järvi rannan tuntumassa. Sytytimme kynttilät ja suitsukkeet sekä lisäsimme kukkaislauttaamme muutamia kolikoita kiitokseksi Chaomae khonkhaalle. Kiitimme vedenjumalaa runsaasta veden määrästä ja menneestä vuodesta sekä pyysimme anteeksi arkipäivän veden kulutustamme. Lähetimme kukkaislauttamme kiitoksena ja ihailimme illan hämärässä kelluvaa lauttaamme joka valaisi hämärää järvimaisemaa. Thaimaassa yleisesti pariskunnat vievät kratongit yhdessä joille, merille ja järville ja kiittävät yhdessä Chaomae khonkhaata tehden hyvää onnea yhteiseen elmään. Kyseinen juhla on sangen romanttinen valaistujen banaaninlehvälauttojen ja taivaalle lähetettävien paperilyhtyjen vuoksi. Ehdoton must see Thaimaan lomalla!

Nyt on aika laittaa yöpuulle, huomenna mennäänkin juhlateemasta toiseen, luvassa on kiitospäivän illallinen jonne meidät Thepin kanssa on kutsuttu. Jenkkiystävämme mister Kim järjestää vuotuisen kiitospäiväillallisen kalkkunoineen, perunamuusseineen ja karpalohyytelöineen, ei siis passaa missata!
 Wat Arunin aamunkoiton temppeli on rakennettu lukuisista posliininpalasista.

 Maisema Wat Arunilta Chaopraya joelle.

 Bayoke sky 2 upeita maisemia.

 Bayoke skyn lounasbuffa ei jätä nälkäiseksi.

 Iltamaisema Bayokesta.

Minun ja rakkauteni Krathong pimeällä järvellä.

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti