sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Leppoisa sunnuntai

Sunnuntainen aamu aloitettiin reippailemalla läheiselle näköalakukkulalle Hua Hin lek faille, josta aukeaa upeat maisemat Hua Hinin keskustaan. Kukkulalta saa ikuistettua hienoja lomakuvia, kannattaa siis vierailla kyseisellä paikalla tulevan loman aikana. Meillä ei kuitenkaan ollut kamerat mukana, vaan lenkkeiltiin ihan kuntoilumielessä. Kavereitakin saatiin lenkille mukaan, kun kulkukoirat ja temppelialueen apinat olivat meitä ilahduttamassa lenkin aikana. Paikalliset pitää meitä varmaan ihan outoina, kun lenkkeillään lähes päivittäin samaa reittiä ja aina auringon paisteessa.

Usein me koreat isot länkkärinaiset saadaan kuulla myos kommentteja lenkin aikana. Tänään tuli ihan positiivisia kommentteja vastaan, kun mopolla liikenteessä olleet naiset huutelivat iloisesti ja kehuivat meitä kauniiksi. Thaimaassa ihmiset ovat yleensä hyvin suoria, ainakin ulkonäkoä kommentoidaan välillä hyvinkin rankalla kädellä. Kun ihmiset tapaavat pitkästä aikaa, yleensä ensin katsellaan onko tullut kiloja lisää vai onko niitä jäänyt matkan varrelle. Ja tietysti myos kommentoidaan kummin päin asian laita on. Ensi alkuun paikallisten kommentointi oli itselle hyvin kiusallista, mutta nykyisin alkaa jo ennemmin ajatella, että maassa maan tavalla. Ei paikalliset kommentoinnilla mitään pahaa tarkoita, se kannattaa muistaa lomailessa Thaimaassa.

Vaikka onkin sunnuntain, tehtiin myös pari tuntia töitä. Itselle kaikki päivät ovat arkipäiviä, koska suurin osa palveluista on auki päivästä huolimatta. Tänään katsastettiin muutama talo, joita voi tulevaisuudessa vuokrata meidän kautta. Vuokra talo omalla uima-altaalla on hyvä vaihtoehto vaikka perheen kesken lomailuun tai kaveriporukoille, jos kaipaa omaa rauhaa ja yhdessä oloa. Asuntoja täällä on paljon tarjolla ja nyt meidän tehtävänä on katsastaa niistä parhaimmat meidän valikoimiin. Itsekkin olisi tehnyt mieli pulahtaa tänään uima-altaaseen, kun lämpotila pyöri siellä +30 asteen paikkeilla. 

Töiden lomassa nautittiin partnereiden kera lounasta. Herkuteltiin taas kerran Isaanilaisella ruoalla, aroi mak kha, niin kuin paikalliset sanoisivat. Ruokaa tuli taas tilattua enemmän kuin laki sallii ja pöytä notkui herkuista. Tom Yam keitto merenherkuilla, 2 versiota som tam papaya salaatista, paistettua kissakalaa, aurinkokuivattua naudanlihaa, paistettuja kasviksia, herkkusienikeittoa, kanansiipiä ja tietysti juomat ja riisit siihen päälle. Ja tästä lystistä maksettiin alle 3,5e/hlö, eli ei siis kallista ollenkaan. Paikallinen ruoka on edullista ja todella hyvää. 

Nyt aika siirtyä unten maille, Noon lap fondie! Kauniita unia kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti