tiistai 29. lokakuuta 2013

Home sweet home!

Reissusta on palattu ja on kiva olla kotona. Tosin Koratin osuuden jälkeen koti tuntuu hyvin hiljaiselta. Minun reissu seurueeseeni kun kuului kaksi vilkasta thaimaalaista lasta. Joten ihan lepolomasta ei voida puhua, mutta hyvästä lomasta kyllä. Ensimmäistä kertaa olin Isaanissa (koillis-Thaimaa, maan koyhintä aluetta) käymässä ja hyvin positiivisesti yllätyin, vaikken oikein edes tiennyt mitä odottaa. Ihmiset oli hyvin ystävällisiä ja pääsin harjoittelemaan taas kunnolla thai kielen alkeitani. Välillä onnistuin paremmin ja välillä vähän huonommin. Myos lasten kanssa tuli puhuttua thaita ja kovasti lapset koettivat myos minua opettaa, osoittivat esineitä ja kertoivat sitten thaiksi mitä ne on :).

Meidän poppoo kyllä keräsi katseita reissun aikana. Parhaita oli ostosreissut isoon paikalliseen tavarataloon. Minä, thaimaalainen isukki,  3- ja 5- vuotiaat lapset jotka juoksee sinne ja tänne ympäri tavarataloa. Lapsista reissussa parasta oli varmasti huvitteluhetket tavaratalon lasten osastolla, jotka on kuin mini huvipuistoja. Prinsessa tykkäsi myos uida ja yhtenä päivänä uitiin yli neljä tuntia... hampaat kalisten pienen huutomyrskyn saattelemana sain prinsessan ylos vedestä.Ennen kotiin paluuta vietettiin yksi yo Bangkokissa ja oli ihana palata Narai hotellille ja Silomin alueelle, ihan kuin olisi kotiin tullut. Päästiin myos vierailemaan Khun Suraponin toimistolle ja nähtiin Khun Nung ja itse herra Khun Surapon. Paljon naurua ja ihania muistoja tulvi mieleen tapaamisen yhteydessä.

Kotimatkalla pysähdyttiin syomään Cha-Amissa, herkuteltiin Isaanilaisella ruualla ja ruokailun yhteydessä Thep osti paikallisilta kauppialta hunajaa. En ole ennen ikinä nähnyt kun hunajaa pullotetaan suoraan ämpäristä hunajakennostojen seasta. Litran pullo tuoretta hunajaa maksoin 250thb eli n. 6€.

Tänään on tehty toimistohommia. Saatu aikaan muutamia sopimuksia, paperihommia matkailulisenssiä varten ja suunniteltu toimistolle kyltti. Erittäin antoisa päivä takana siis taasen.. Nyt on aika painaa pää tyynyyn ja käydä unten maille. Huomenna luvassa kiireinen päivä tyokuvioiden merkeissä.

-Hanna-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti