sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Nimen vaihtoa...

Hei taasen kaikille!

Aika menee ihan super nopsaan ja paivat vaan vierahtaa ohitse. Kohta on tamakin kuu taputeltu ja siirrytaan jo toukokuun puolelle... mihin tama aika oikeen menee? Ihan kummallista! Paivat olen aika saannollisesti ollut toissa ja illat on sitten mennyt omaan vapaa-aikaan panostaessa, tai siis kaverin lasten kanssa hengaillessa. Eilen piti sanoa hei hei, kun pieni mies lahti aitinsa kanssa kohti korattia. Tosin oli viela bussiasemalla sita mielta, ettei lahde. Oli valmis sanomaan aitille hei heit ja jaamaan viela muutamaksi viikoksi hua hiniin. No aiti oli tasta asiasta vahan erimielta. Onneksi tytto jai viela tanne meidan paivia sulostuttamaan. Olisi eilen myos halunnut kovasti tulla yo kylaan, mutta mina halusin aamulla tulla ajoissa toihin, joten se ei ollut mahdollista.

Tassa on viime viikolla taas tapahtunut ihmeellisia juttuja, ainakin Suomalaisen ajatus mallin mukaan. Yksi paiva kun menin lapsia moikkaamaan, heidan kauneus salongissa oli joku mies, jota en tuntenut. Lahdin sitten lasten kanssa leikkipuistoon, jotteivat hairitse tata miesta. No myohemmin selvisi, etta mies oli kuuluisa ennustaja, joka teki ennustuksia perustuen syntymapaivaan. Ja katsoi sitten kaverille, kaverin siskolle ja aitille ennustukset. Ja loppu tulos oli se, etta aloimme suunnitella kaverille uutta nimea. Eli han nyt sit vaihtaa virallisen nimensa, sukunimensa ja myos lempinimensa, koska ne eivat olleet hyvat hanan syntymapaivansa kanssa. Kysyivat, etta haluanko etta minun syntymapaiva myos katsotaan, mutta sanoin etten Suomalaisena voi noin vain nimea vaihtaa, joten parempi olla katsomatta :). Myos lasten nimet tulee vaihtaa, Miusta tulee Pang ja Mikista Muang. Lapset saavat myos uudet viralliset nimet ja uuden sukunimen, aidinkin on syyta vaihtaa. Talo missa lapset asuvat isovanhempien luona on myos huonopaikka asua.. talon numero on huono ja sen takia talossa asuvat eivat tule ikina rikastumaan... Mutta hyvaa lapsille ennusti, tytosta tulee kuulemma lentoemanta tai joku matkailun ammattilainen ja pojasta puolestaan tulee laakari... Eli sen puoleen hyva tulevaisuus olisi tulossa. Mutta joo, vahan kummalliselta nama jutut kuulostaa, mutta toisaalta se on niin yleista taalla. Minulla on useampi kaveri joka on vaihtanut nimea, koska uskotaan ettei nimi ole ollut hyva. Suomessa sanotaan, ettei nimi miesta pahenna, mutta mies voi pahentaa nimen... mene nyt sitten naille tama selittamaan :). Hauskaa on huomata miten lapset oppii kielia. Olen koettanut puhua mahdollisimman paljon englantia. Lasten aidin mukaan englanti on koulussa opittua... mutta olen siita ehka vahan erimielta. Pari paivaa sitten saatiin myos hyva osoitus miten pienimmainen ymmartaa. Sanoin hanelle englanniksi, etta jos haluaa menna leikkimaan pitaa kadessa oleva karkkirasia laittaa poydalle ja sitten vasta voi menna. Poika kaantyi takaisin, meni poydan luo ja laittoi rasian poydalle ja juoksi leikkimaan. Lasten aiti, tati ja isoaiti olivat ihmeissaan... sitten vaan totesin, etta taitaa poika ymmartaa :). Oli myos illalla kysynyt missa on hanen kenkansa englanniksi... :).

Eilen kaytiin myos lasten kanssa 19 Railla, eli lahella kuninkaan palatsia olevalla puistoalueella. Siella oli isot markkinat. Lapsille oli paljon tekemista, pieni huvipuisto oli myos kasattu. Itse en ehka olisi lapsiani halunnut laitteisiin laittaa... eivat ehka olleet ihan eurooppalaisten standardien mukaisia... mutta hauskaa oli lapsilla. Pomppulinna, doraemon juna, tormaily autot, maailmanpyora ja kiikku lentokoneet tulivat tutuiksi illan aikana. Paikalla oli myos aikuisille tekemista. Miehista hauskin osio oli merenneito kilpailu... jossa pystyi palloja heittamalla tiputtamaan lankulla olleet "merenneitotytot" vesialtaaseen. Paljon oli myos ruokaa tarjolla, tavaraa ja muutakin markkina touhua. Mutta itsella jai muut jutut katsomatta, kun keskityttiin lasten kanssa kiertelyyn.

Tanaan olisi tarkoitus tarkastaa kaikki emailit mita on sahkopostissa ja yrittaa vauhdittaa muutamia tyojuttuja. Myos kirjojen tekeminen olisi asia listalla. Eli hommaa on riittamiin. Illalla yritan olla reipas ja kayda vahan hikoilemassa, ettei ihan paase laiskistumaan.

Nyt takaisin toiden pariin. Aurinkoista maanantaita kaikille :) Ilo oloja jokaiselle!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti