keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Isaanin terveiset

Tuli tuossa piipahdettua pikavisiitilla Isaanissa eli koillis-Thaimaassa. Eilen iltapaivalla lahdettiin ajelemaan Isaaniin, Korattiin hakemaan kaverin lapsia kesalomalle. Monenlaista kokemusta rikkaampana taas reissusta palasin kotiin eilen illalla.

Matkaaan kun lahdettiin niin luulin, etta menemme kahdella autolla (6 aikuista). Cha-Amissa kavimme jossain kaverin luona, josta auto piti noutaa, mutta kaveri oli tehnyt oharit ja lahdettiin matkaan minun hondalla. Itsella ei ollut mitaan ongelmaa, mutta takapenkilla nelja aikuista 6 tunnin ajomatkalle, niin ei kaynyt kateeksi. No onneks olivat kaikki Thaimaalaisia, niin hyvin se matka tuntui sujuvan. Oltiin Koratissa vasta puolen yon aikaan. Minulle oli aiemmin sanottu, etta yovytaan hotellissa, mutta matkalla tamakin muuttui.. joten oltiin yota kaverin exan kotona mista lapset haettiin. Talo oli hyvin perinteinen isaanilainen talo. Voin  sanoa, etta moni kaverini Suomesta varmasti lentaisi pyllylleen jos nakisi talon. Talo oli ihan perus ok, vanha isaanilainen maaseutukoti. Huone johon meille oli peti pedattu, siella sentas oli patja ja sain siis nukkua ihan hyvalla alustalla. Osa takapenkin porukasta nukkui vilttien paalla lattialla samassa huoneessa meidan kanssa. Isantavaki itse nukkui siskon pedissa (patjalla) olohuoneen lattialla. Siskon pedissa oli lasten isovanhemmat, pienin lapsista ja joku tati. Toinen lapsista nukkui aitinsa ja toisen mummin ja tatin kanssa toisessa huoneessa. Huone jossa nukuin, oli iso, mutta siivottu sita ei kylla oltu varmaan moneen kuukauteen tai sitten oli siivottu paikalliseen tapaan lattiat lakaisemalla. Katossa roikkui hamahakin seitit, ja kattona oli siis pelkka pelti katto. Mietin yolla kun uni ei tullut, et milta tuntuisi nukkua siella sateella, saattaisi olla kauhea metakka. Samoin katselin kolosia seinissa ja mietin mitka kaikki maaseuden elaimet sielta paasisi tulemaan huoneeseen. Ajatusten lentaessa mietin myos, milloin lakana jolla "nukuin" oli pesty / oliko sita pesty? Samalla alkoi tietysti kutittaa, ihan jo ajatuksen voimasta... No ei siella mitaan otokoita ollut. Ainut kaveri oli aamulla laukun vieresta loytynyt otokka... joku tero torakan sukulainen..! Nukuin runsaat kolme tuntia, sen minka vilkkaalta mielikuvitukseltani ennatin. Aamulla kuuden maissa olin jo hereilla, niin kuin isantavakikin. Isanta itse oli lahdossa jonnekkin ja havahduin siihen kun tuijotti minua ovelta ja sopersi thaimaaksi jotain autosta. Oli lahdossa asioille ja halusi, etta siirran autoni pihasta.

Aamun suurin riemu oli kun lapset herasivat. Pienimmainen poika 3.v oli vahan ujo, kun oli juuri herannyt ja onhan siita jo pitka aika kun viimeksi nahtiin. Poika oli myos kasvanut hurjasti pituutta viime nakemasta. On ihan miun lemppari poika, niin suloinen ja hyva kaytoksinen pikkuinen. Tytto 5.v oli myos herannyt ja menin hanen luokseen, joka oli jo sinansa jannaa, kun oli huoneessa aitinsa kanssa.. No tytto kapsahti kaulaan ja halitteli pitkan aikaan. Sanoi myos useampaan kertaan kuinka kova ikava oli ollut. Tytosta tulikin ihan "miun tytto" kun paivan aikana aiti ei saanut tehda mitaan, myoskaan mummot tai tati ei kelvannut. Vain miut kelpuutti... suihkuunkaan ei suostunut menemaan ilman minnuu. Mie lupasin yrittaa puhua mahdollisimman paljon lapsille englantia, etta oppisivat puhumaan edes vahan. Lapset on nyt lomalla kuukauden verran ja viettavat lomaa Hua Hinissa. Loman aikana on tarkoitus kayda uimassa, ehka vahan kayda reissussa suunniteltiin retkea prachuabiin akvaarioon ja tietysti kaydaan Cha-amissa santorini parkissa, lammasfarmilla jne. Eli tekemista on loman ajaksi tiedossa.

Isaanissa ihmiset ovat kuulemma erilaisia kuin muualla, kun minun suuri huolen aiheeni oli menna lapsia hakemaan kaverin exan luota. Mutta isaanilaisille se on kuulemma ihan ok, eli ressasin kuulemma ihan turhasta. Isaanissa sain taas kuulla muutaman totuuden... Thaimaalaisia kohteliaisuuksia siis. Aamulla mentiin kaverin ja lasten kanssa lahi kaupalle. Suomessa kyseinen kauppa / ravintola ei varmasti saisi edes kauppa nimitysta. Oli niiiiiiin isaanilainen sekin. No siella oli paikallisia mammoja useampi ja kaikki totesivat, etta ompas lansimaalainen lihava. Kaunis, mutta lihava. Ja samalla kyselivat kuinka monta kiloa satun painamaan, arviot menivat 80-200 kilon valilla. En sitten salaisuuttani heille paljastanut, vaan ilmoitin kaverille menevani odottamaan vahan syrjemmalle, etta han saa ostokset tehtya. Kauppa reissun jalkeen mentiin syomaan ja kun tajusin, etta kaikki varmaan seuraavat kun syon, niin soin sitten 2 lusikallista kalaa ja ilmoitin olevani taynna. Tosin osa ruuasta naytti niin ihmeelliselta, etta ei ihan kauhea nalka ollutkaan. Paivalla kun oli ruokailun aika minulle tilattiin oma papaya salaatti johon oli sitten vahingossa laitettu raakarapu... no jai sitten syomatta. Soin puolikkaan minitomaatin ja join sooda vetta. Sanoin, etta olen kuullut liikaa totuuksia, joten hyva pitaa vahan paasto paivaa valilla. Illalla kun oltiin omalla porukalla kasassa, sain sitten vahan evasta.. som tamia ja tahmariisia... tosin som tam oli niin outoa, etta jai melkein syomatta. Eli ei ihan kulinaristiseksi elamykseksi voi tata reissua kutsua.

Isaanissa oli ihan alyttoman kuuma, paivalla kun odoteltiin kaverin siskoa (tatuoi kulmia paikallisille) tuntui etta joka paikkaan lakahtyy. Oltiin sitten tuulettimien alla tai missa vaan, niin hiki vaan valui. Yritin ottaa pienet paivaunet, mutta ei siina kuumuudessa saanut nukuttua. Ihana oli paasta ilmastoituun autoon, tosin autossakin oli tunnelmaa. Ajettiin takaisin minun hondalla jossa meita oli 6 aikuista ja 2 lasta... ja matkaa se kuusi tuntia. Yllattavan hyvin matka meni ja lapset ei kysynyt kertaakaan milloin ollaan perilla. Kun itse muistan pienena, etta kysyi viiden minuutin valein joko kohta ollaan perilla. Ilalla  oli ihana paasta omaan sankyyn nukkumaan. Oma koti naytti ihan luxus asunnolta isaanin keikan jalkeen. Osaan myos arvostaa seuraavaa ruokailu kertaa... hyvaa ruokaa ilman kauheata maaraa karpasia. Niita oli siella aivan kamalasti!!! Elama Hua hinissa muutenkin tuntuu ihan luxus elamalta... ei miusta taida maaseutu tyttoa tulla.. ainakaan isaaniin :).

Katsotaan mika on taman paivan ohjelma, lupailin lapsille uinti keikkaa... katsotaan mihin mennaan uimaan.. lahdetaan rannalla vai paastaanko jonnekkin uima-altaalle pulikoimaan. Nyt muutaman sahkopostit ja tyo hommat ja sitten voi vaihtaa vapaalle vahan aiemmin tanaan... viela meinaa vasy painaa vaikka hyvat unet tuli viime yona nukuttuakin :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti