sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pattaya, pattaya!

Edellisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa. Aika kuluu täälläkin ihan siivillä. Hassua huomata, että kohta on jo kevät. Täällä kevät on näkynyt ja myös tuntunut. Monena päivänä on ollut hiki karpalot otsalla, kun lämpötilat on noussut kunnolla helle lukemiin. Hua hin on myös huomattavasti hiljentynyt, suurin matkailu sesonki alkaa olla ohitse ja moni talvehtijakin on jo palannut takaisin kotimaahan. Eilen saatiin myös vähän jo vettä kevään merkiksi, muutaman vesi kuuron heitti, mikä tekee erittäin hyvää luonnolle :). Tänään oli ihanan aurinkoinen päivä, muttei kuitenkaan liian kuuma. Itse olen viettänyt tänään vapaapäivää ja puuhastellut kotosalla. Sain vihdoin ja viimein kuurattua kylpyhuoneen kaakeleineen päivineen :). Makuuhuone/olohuone/muu koppero kaipaa vielä puunausta, mutta pikku hiljaa hyvä tulee!

Minun piti kirjoittaa jo viime viikonlopun jälkeen Pattayan reissusta, mutta jotenkin on vaan jäänyt. Olen myös ollut kipeä reissusta saakka, joten sekin on vienyt paljon energiaa. Olin viime viikolla to-su pattayalla moikkaamassa ihanaa ystävääni. Olen ollut aiemmin töissä puoli vuotta pattayalla, joten paikka on tuttu, mutta toki muuttunut ja kasvanut vuosien varrella. Ja olihan se vähän shokki "maalaistytölle" joka saapuu Hua Hinistä Pattayan kokoiseen miljoona kaupunkiin... Hua hinin jälkeen kaupunki tuntui valtavalta. Pattayalta löytyy kyllä varmasti tekemistä jokaiselle. Tarjontaa on laidasta laitaan. Meidän viikonloppu ohjelmaan kuului thai boxing treenausta, hyvää isaanilaista ruokaa, vähän ostoksia, syntymäpäivä juhlintaa, diskoilua, hierontaa, kasvohoitoa+ muuta hemmottelua (lue kidutusta, kävin lankauksessa, jossa nyppivät lankojen avulla kaikki ihokarvat kasvojen alueelta), thai musiikkia, ystäviä jne... Eli kaikinpuolin erittäin onnistunut reissu. Minulla oli tarkoitus ottaa blogia varten kuvia reissusta, mutta jostain kumman syystä kuvamateriaali on hyvin vähän. Muutama kuva paikallisesta live bändistä ja muutama kuva kun viiletettiin yöllä Pattayan katuja pitkin mopotakseilla. Hua Hinissä tulee diskoilua hyvin harvoin. Pari kertaa olen koko talven aikana käynyt ulkoilemassa iltaelämässä. Pattayalla oltiinkin sitten ihan aamuun saakka. Työskennellessäni Pattayalla, mietin usein töihin mennessä, että miten ihmiset jaksaa heilua baareissa aamu kahdeksaan saakka? Vastausta en vielä saanut selvitettyä, mutta kyllä se kello näytti seitsemää kun itse kampesin takaisin kaverin asunnolle :). Diskoissa tosin moni ihmetteli juoma valintaani, sooda ja vesi ei yleensä varmaan ole ne myydyimmät artikkelit :). Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä käytiin herkuttelemassa sabushissa, eli sushi / hot pot buffetissa, ai ai ole hyvää ruokaa. Pattayalla on muutamia juttuja, jotka tulee tehtyä joka kerta siellä vieraillessa... Ja tälläkin kertaa kaikki tutut jutut tuli tehtyä. Kävin herkuttelemassa intialaiselle teellä Sahib räätälin luona, käytiin meidän vakio isaanilaisessa syömässä ja tietysti Heinekenin terassilla kuuntelemassa live bändiä.

Pitäisi käydä Pattayalla useammin, sen verran hauska reissu oli. Hua Hinistä pääsee kätevästi minibussilla Pattayaan, bussimatka ottaa 4-5tuntia riippuen ruuhkasta ja maksaa 400thb. Busseja kulkee useita päivässä, joten tosi hyvä systeemi! Tosin, ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, ettei kannata matkustaa Pattayalta pois sunnuntaina kahden bussilla... Muutama muukin oli liikenteessä... 40 minuutin matkaa taitettiin reilu pari tuntia.. Bangkokin ohi kun päästiin, niin alkoi liikenne taas rullaamaan. Mutta nyt alkaa viisarit näyttää nukkumaan meno aikaa, joten nati nati ja hyvää yötä kaikille :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti