maanantai 10. maaliskuuta 2014

Koh Phi Phi ja lentsua

Terve!

Täällä Anni lentsun kourista kirjoittelee. Koko päivä on mennyt sisällä parannellen, kuume on kirinyt ja laskenut kahden päivän ajan. Onneksi Tepi haki apteekista tutulta lääkäriltä kunnon dropit ja olo alkaa helpottaan. Tais olla Saaren isäntä joka suositteli ja määräsi ko. lääkkeet, terkkuja täältä kukkulan laelta että näyttää toimivan!

Käytiin viikonloppuna honeymoonilla ja ystäviemme hääjuhlissa Phi Phi saarilla. Makea mesta ja kerta kaikkiaan hurmaavat maisemat. Vietimme ihanan miniloman ja oli ihana osallistua ystäviemme rakkauden juhlaan. Omat on vihdoin juhlittu joten kiva oli osallistua pieniin häihin joissa vieraita oli 30. Hieman eri meininki kun meikäläisten "kolme päivää ja 400 vierasta" juhlissa. Häät järjestettiin privarannalla Phi Phillä, seremonia oli kaunis rantaseremonia ja illallinen rannalla upea kaikkine herkkujuomineen ja ruokineen. Englantilainen sulho oli  komia ja thaimaalainen morsmaikku uskomattoman kaunis.

Ainoina miinuksina etelään mentäessä on kallis hintataso mihin Hua Hinissa ei ole tottunut ja se, että kun on täällä "pohjoisessa" on tottunut elämään ja olemaan, etelässä on ihan pirun kuuma. Heti eka päivän jälkeen sain auringonpistoksen kun saavuttiin Krabin maisemista Phi Phille laivateitse. Ajattelin lukea merimatkan ajan kirjaa laivan ulkokannella joka ei ollut paras idea. Koko reissun ajan valuimme hikea virtanaan, Teppo varsinkin. Täällä Huassa kun pukeudumme normaalisti farkkuihin ja paitapuseroihin neuleisiin jne. tuntui hullulle että Krabin keikalla jo rantahamekin tuntui olevan liikaa. Jo ilman kosteus on aivan eri luokkaa etelämpään mentäessä. Eli tiivistetysti ihmiset, jotka ette tykkää liian kuumasta ja haluatte tulla Thaimaahan, tulkaa vaan suosiolla Hua Hiniin. Keskustan rannalla voi olla hevonkakkaa mutta neuvotaan teille reitit kivoille rauhallisille poukamille missä vastaavaa vaaraa ei ole. Sitä paitsi... täällä on vielä halpaa! :)

Täältä Hua Hinista on valtavan hyvät joukkoliikenne mahdollisuudet matkustaa joka puolelle Thaimaata ja naapurimaihinkin. Hua Hinistakin pääsee lentäenkin esimerkiksi Kuala Lumpuriin jos haluaa Malesiaan tutustua. Meän All Around Asian kautta me järjestetään matkalaisille paketteja kaikkiin Kaakkois-Aasian maihin.

Jos haluaa tehdä kuten Anni ja Tepi ja käydä Phi Philla, se on myös helppoa ja edukasta. Me valitsimme tällä kertaa kulkuneuvoksi 1. luokan pitkän matkan linja-auton. Olimme kaksin liikenteessä joten valitsimme bussin auton sijaan. Starttasimme Hua Hinin linja-autoasemalta yötä vasten ja istua körötimme bussissa Krabille saakka. Saavuimme aamulla kello 6 pintaan perille. Matka kesti 9 tuntia ja hinta per aikuinen 666 THB. Lipun hinta on edukas ja bussilipun hintaan kuuluu bussissa tarjoillut matkaeväät sekä ilmainen illallinen taukopaikalla. Pitkänmatkan busseissa palvelu pelaa ja esimerkiksi huovat tuodaan joka asiakkaalle ja matkalla tarjoillaan kuumaa kahvia. Henkilökunta ei puhu normaalisti englantia, joten kannattaa muistaa länsimaalaisena ettei palvelu ole välttämättä tasalaatuista.

Krabin linja-autoasemalta ostimme  lippupaketin Phi Phille, hnta 400 thb per henkilö. Lauttalippu Krabilta Phi Phille on 300 THB ja haluttaessa yhteiskuljetuksen satamaan tulee hintaan 100 THB lisää. 

Muistutan vielä tähän loppuun että Thaimaan liikenne on aika hurjaa suomalaisin silmin katsottuna ja parempi eli turvallisempi vaihtoehto yleisesti on ottaa omalle porukalle privakyyti kuljettajineen kun Thamaassa matkustaa. Ei se taksilla huristelukaan kallista tällä Thaimaassa ole. :)

Mie laitan tähän loppuun pari kuvaa vielä meän reissusta. Phi Phi reissun tunnelmia!

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti