torstai 2. tammikuuta 2014

Hyvaa Uutta Vuotta 2557!

Uusi vuosi on aluillaan ja taallahan vietetaan vuotta 2557. Buddhalaisen kalenterin mukaan maaraytyy paikallinen vuosiluku. Vuosilukua kaytetaan yleensa kaikissa virallisissa papereissa, kuten myos minun ajokortissani ja kaikissa toimistopapereissa. Uusi vuosi omalta osalta meni aika rauhallisesti. Moni taalla suunnisti illalliselle, kaupunki oli taynna toinen toistaan hienompia gaala illallisia ja voi sanoa, etta hinnat on ainakin laitettu pilviin. Illallisen hinnat alkoivat silta 2000thb:sta aina ylos jopa 8000thb:n saakka. Eli reilusta 50 e:sta sinne jopa 200 e:n saakka. Illalliset on yleensa hienoja ja jos jonkinmoista esiintyjaa ja ohjelmaa. Itse olin viime vuonna seuraamassa yhden hotellin illallista ja illallinen oli super hieno. Ruoka oli tosi hyvaa, merenherkkuja, hummereita, katkarapuja jne.. myos grilli oli kuumana illan ajan ja tietysti jalkiruoka buffee oli myos hyvin kattava :). Hotellilla oli myos ohjelmaa tarjolla, musiikkia, garabee esiintyjia ja tietysti arpajaiset. Ja ilta tietysti huipentui ilotulitukseen, mita paastiin ihaileilemaan hotellin kattoterassilta. Tana vuonna uusi vuosi olikin vahan erilainen. Illalliseksi nautin kotona take away sushia, oli muuten super hyvaa :). Mie oon jotenkin niin rakastunut sushiin ja taalla sita saa viela aika edullisesti 5-10thb/pala. Illallisen jalkeen laitoin lilaa luomiin ja suuntasin Annin kanssa kohti kaupunkia. Uusi vuosi vaihtui rannalla ilotulituksia ihaillen ja kaytiin sen jalkeen pyorahtamassa lasillisilla, mutta kotosalla oltiin jo hyvissa ajoin.

Ensimmainen paiva oli melkein pyhitetty vapaalle, muutamia pikku juttuja lukuunottamatta. Nautittiin mm. hieronnasta ja hyvasta aamiaisesta. Melkein kokonainen lepopaiva tuli ihan tarpeeseen ja nyt jaksaa sitten taas puurtaa arkiaskareiden parissa. Mitaan uuden vuoden lupauksia en tehnyt tanakaan vuonna, en ole tainnut muutamaan vuoteen tehda mitaan lupauksia. Parempi kun ei lupaa mitaan, niin ei sitten tule itselle pettymyksia. Toivotaan, etta tasta vuodesta tulee hyva vuosi. Viime vuosi oli ihan hyva vuosi, etenkin loppu osa naitten yritys kuvioiden takia. Mutta henkisesti vuosi oli varmaan yksi rankimmista ikina. Mutta siitakin on selvitty, joten voittaja fiiliksella eteenpain!

Anni kommentoi tuolta sivusta, etta sen uusi vuosi on alkanut mainiosti. Oli ollut Tepon kanssa seuraamassa lintulaulu kilpailuita. Paikallisilla on taalla lemmikkeina semmoisia laululintuja, hyvat laululinnut voi maksaa tosi paljon. Kaverin kaveri oli ostanut lintuja itselleen 50 000thb/kpl. eli 1200e... Huippu linnut voi maksaa jopa 200 000thb... Lintuhakkeja taalla kuletetaan aika usein mukana, mika on ihan ymmarrettavaa, jos se lintu maksaa enemman kuin mopo, jotten kukaan paase sita varastamaan. Lintuja pidetaan valilla auringossa, sitten siirretaan hakki varjoon, valilla suihkutetaan jne... monesti nakee etta miehet pitavat naista linnuista huolta. Annin mielesta kaikki linnut lauloi samaan aikaan, joten ei osannut sanoa milla perusteella arviointi suoritettiin, mutta varmasti hassun hauska tapahtuma. Menee ihan samaan kastiin kuin lehma juoksu kilpailut. Joissa lehmat laitataan juoksemaan semmoinen kepin ymparille ja lehma joka juoksee nopeiten on voittaja. Ja naissa kilpailuissa paras juttu on tietysti vedonlyonti, mika lintu laulaa parhaiten tai mika lehma juoksee nopeiten. Uhkapelithan taalla on kiellettyja, joten periaatteessa namakin on laittomia touhuja... mutta koska ei ole kasinoita tai mitaan muita veikkauspaikkoja on nama mita kummallisimmat vedonlyonti jutut hyvin suosittuja. Olen myos kerran ollut minibussissa jossa kuului ihmeellista aanta takaa ja kuljettajalta kyselin, etta mika ihme siella rapisee. Kuljettaja kertoi sitten thaiksi, etta siella on mies kanoja jotka harrastavat thai nyrkkeilya. Eli siis kukkotappeluun olivat kukot menossa.. Kuljettajan kaveri kasvatti naita kukkoja ja kaveri oli kotiin menossa kukkojen kanssa. Hassun hauskoihin tapahtumiin taalla kaukomailla aina valilla paasee. Vahan kylla nyt harmittaa, ettei itse paassyt nakemaan naita laulukilpailuja, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Nyt viela muutama toimistohomma. Mukavaa paivaa kaikille ja viela kerran hyvaa uutta vuotta!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti