keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Auttamalla hyva mieli myos itselle

Hei kaikille pitkasta aikaa, Hanna huhuilee taalta Hua Hinista. Kesa meni vauhdilla ja viime talvi viela kovempaa kyytia, joten en ole juuri kerinnyt omasta puolestani blogiin kirjoitella. Kesan vietin Suomessa ja oli kohtuullisen rankka kesa - mutta hengissa siitakin selvittiin, kokemusta rikkaampana :). Nyt olen ollut kolmisen viikkoa Thaimaan auringon alla ja kivasti on paassyt taalla jo normi tyorytmiin. 

Taalla eletaan viela sadekauden loppua, joten sateitakin on saatu. Muutama viikko sitten vetta tuli ihan kunnolla, tosin itse missasin vesisateen kattelemalla telkkaria viltin alla. Facebookkia selaillessa tajusi, etta nyt on tullut vetta kunnolla. Soi 112 alueella osa autoista oli jaanyt kokonaan veden alle, etta katosta nakyi vain pieni osa. Myos keskustassa tulvi, City Beach hotellin takana kulkeva katu oli muuttunut joeksi ja osa paikallisista oli tietysti tasta innostuneena ruenneet surffaamaan styroksin palasilla veden paalla. Itse uskaltauduin vasta sateen jalkeen ulos ja oman kodin laheisyydessa, vetta ei juuri ollut tulviksi saakka. Mutta uutiskuvat vahan jopa jarkyttivat seuraavana paivana, kun aurinko paistoi ja tulvista/ veden paisumuksesta ollut enaa tietoakaan. Pariin kertaan pienemmat sateet on kylla kastellut minutkin matkan varrella ja yksi paiva oltiin menossa syomaan paikalliseen ravintolaan, jonne ei sit lopulta paasty kun se koko tie oli jokea muistuttava. Kun mopon renkaat alkoi olla veden alla, totesin, etta nyt on paras vaihtaa suuntaa ja vaihtaa ruokapaikkaa. Joten paadyttiin sitten som tam ravintolaan herkuttelemaan isaanilaisella ruualle. Nam Nam. 

Muuten paivat on tayttynyt toimistotoista, kovasti talven eteen tehdaan hommia. Valilla tuntee itsensa ihan kuuluisuudeksi, kun joka paiva odottaa nippu hotellisopimuksia, joihin tietysti saa allekirjoituksen raapustaa. Ollaan saatu nyt paljon sopimuksia, Bangkokista, Samuilta, Hua Hinista ja Pattayalta, joten ei kun hotelleja bookkaamaan. Myos kuljetus varaukset lomalle on hyva tehda hyvissa ajoin, parhaillaan tilailen jo joulu-tammikuun kyytitilauksia. Mita aiemmin on liikenteessa, sen parempi. Meidan kautta on siis mahdollisuus tilata esim. lentokenttakuljetuksia BKK-HUA, BKK-Pattaya jne.. Meidan nettisivut on nyt tyon alla, sinne on tulossa varausjarjestelma ja myos vuokrattavista kohteista esittelyt ja varauskalenteri, ihan jo innolla odotan uusia sivuja :). 

 
Viime lauantaina oli aika vahan hellittaa otetta toimistohommista ja lahdettiin meidan toimistotyton ja yhden Suomalaisen perheen kanssa vierailemaan Pranburin kaupungissa. Kerasimme viime talven aikana toimistolle Suomalaisten jattamia vaatelahjoituksia ja kavimme myos Makrossa ostoksilla ostamassa lapsille riisia, mehua ja naposteltavaa. Ja lauantaina kavimme sitten viemassa meidan lahjoitukset Pranburin Mercy house lastenkotiin. Lastenkodissa on talla hetkella 24 lasta, ialtaan lapset ovat 7-19 vuotiaita. Lastenkodissa on kaiken kaikkiaan 25 paikkaa. Lapset ovat kotoisin Prachuabin provinssin alueelta ja osa lapsista ovat Kareen heimolaisia Kaeng Rachanin luonnonpuiston alueella olevilta vuorilta kotoisin ja saavat nyt lastenkodista paremmat evaat elamaan ja myos rakkautta ja huolenpitoa. Paikkaa pyorittaa Thaimaalainen kristitty pariskunta ja heidan tyttarensa. Monet paikalliset kayvat myos lahjoittamassa lastenkotiin vaatteita, tietokoneita, kirjoja, ruokaa jne. Samaan aikaan meidan kanssamme oli myos yksi Hua hinin ravintola, jotka toivat lapsille paiva ruuan ravintolastaan. Lapset kayvat valtion koulua ja iltaisin viettavat yhdessa lastenkodissa aikaa. Saavat katsoa televisiota, mutta television katsomisessa on myos rajat, eli eivat saa koko iltaa viettaa television aaressa (tekisi valilla hyvaa myos suomi teineille). Lapset myos opetetaan kotitoihin lastenkodissa, eli osallistuvat perheen kanssa kaikkiin toihin lastenkodin alueella. Valilla siivotaan, valilla tehdaan ruokaa jne. Thaimaan valtio ei tue millaan tavalla lastenkodin toimintaa, vaan ainoastaan lahjoitusten avulla pyorittavat toimintaa. Rahalahjoituksilla toteuttavat esim. lasten lomien aikaan jonkun retken lasten kanssa. Myos paikalliset yritykset ovat monesti sponsoroimassa naita tapahtumia, olivat esim. paasseet lahjoitusten turvin viettamaan mukavaa paivaa vesipuistoon. Eli jos itse haluatte paasta auttamaan, voitte tuoda mukananne lasten vaatteita, kenkia ja leluja. Voimme toimittaa ne puolestanne tai voimme sopia ajankohdan milloin lahdemme toimittamaan lahjoitukset lastenkotiin. Lastenkoti tekee myos yhteistyota muiden lasten kotien kanssa, jos lahjoituksia tulee paljon esim. jouluna, auttavat myos muita ja jakavat omista lahjoituksistaan muihin lastenkoteihin. Itselle ainakin tuli hyva mieli, kun teimme jotain hyvaa ja veimme iloista mielta rankan elaman kokeneille lapsille. Antaa taas hyvan syyn miettia, miten itse pitaisi olla onnellinen, kuinka onnekas on ollut kun on syntynyt hyvien tahtien valossa rakastavaan ja huoltapitavaan perheeseen, eika ole tarvinnut lapsena raataa tai tehda toita vaan on saanut nauttia lapsuudesta ja olla lapsi. On ollut harrastukset ja saanut viettaa aikaa kavereiden kanssa. On aina ollut koti jossa on turvallista ja lamminta, on katto paan paalla ja ruokaa poydassa. Aina ei tajua ennen kuin nakee omin silmin, etteivat ne ole kaikille mitaan itsestaan selvyyksia. 



Lauantain hyvien tekojen jalkeen lahdimme katsomaan milta Pattayan elama nayttaa. Voisi sanoa, etta mentiin aaripaasta toiseen... Pattaya oli nyt paljon hiljaisempi kuin mita olin sen tottunut nakemaan. Yleensa kuhiseva ja menoltaan jopa villi Pattaya vaikuttu turisti pulassaan aika rauhalliselta. Olimme Pratanakin alueella eli kukkulalla sijaitsevassa kerrostalo asunnossa, asunnossa oli taysi varustelu, oikein viehattava asunto edulliseen hintaan. (Jos Pattayalta tarvitsette asuntoa, kannattaa ottaa yhteytta) Uima-allas talon katolla jonne ei valitettavasti kylla ehditty pulahtaa. Aikamme meni kavellessa ympariinsa, kaytiin katsomassa mm. Nakoalakukkulalla maisemia, nautittiin keskella keskustaa upeasta merimaisemasta kahvikupposen aaressa, katseltiin hotelleja ja niiden sijainteja, ajeltiin lavataksilla ja kaytiin myos katsomassa kuuluisa Pattayan kavelykatu. Reissu oli aivan ihana, onneksi meilla oli matkassa mukana hyva paikallisopas, joka tunsi Pattayan kuin omat taskunsa. 












Eli monenlaista olen ennattanyt taalla jo touhuta toiden puolesta. Nyt vuorossa olisi laskujen kirjoitusta, muutamia varauksia ja sitten kotia kohti. Illalla pitaisi menna Dole Thain koriskentille tekemaan voimaharjoittelua paikallisen ohjaajan kanssa. Ensi viikonlopulle olisi ehka Isaanin reissua tiedossa ja sitten alkaakin pikku hiljaa isot ryhmat tulla, joten tyot alkaa toden teolla. Nyt toivotan kaikille oikein aurinkoista paivaa ja yritan paivitella vahan useammin kuulumisia taalta suunnalta. 

-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti