maanantai 8. joulukuuta 2014

Tonttu yössä

Hyvää nimipäivää mulle ja kummityttö Annille sekä muille samanpäivän edustajille! Niin ja oikein hyvää huomenta tasapuolisesti kaikille ja terkut toimistoltamme. Aurinko paistaa ja edes pilviä ei näy taivaalla. Viime viikolla oli jopa sateista täällä Hua Hinissakin ja asiakkaiden kanssa kun seikkailimme Ranongin ja  Burman maisemissa tuli muutamia todella rankkojakin sadekuuroja. 

Avasimme eilen joulukalenterin luukusta oluttankin kuvan ja päätimme tarjota kaikille ystävillemme (jotka kynnelle kykenevät) olutta niin paljon kuin sielu sietää täällä meidän toimistolla. Veloitimme 100 bahtia osallistumismaksua eli 2,5 euroa. Muutamia janoisia ennätti paikalle illalla ja parinkymmenen hengen voimin yritimme tyhjentää 50 litran tankin. Pitihän se itsekin oluen laatu tarkistaa ja ei voi moittia, kylmää Karlsbergia hanasta. Thaimaalaiset eivät ymärrä ikkunan takana tonttuilua. Testasin kerrostaloalueellamme jossa ei asu montaa länsimaista, laitoin tonttulakin päähän ja kumarassa hiippailin illalla alakerran asuntojen ohi ja kurkin parvekkeiden takaa sillä välin kun Teppo rassasi parkkipaikalla meidän autoa. Vartija pyöräili paikalle.

Joulukuu hurahti kiirellisissä tunnelmissa käyntiin, järjestimme Hua Hinin suomalaisille Suomen itsenäisyyspäivän juhlan tänne Hua Hiniin 6. joulukuuta. Valitsimme pitopaikaksi Hua Hinin ydinkeskustassa sijaitsevan kaupungin puiston, joka sijaitsee kaupungintalon kyljessä. Saimme paikan kaupunginjohtajan erikoisluvalla käyttöömme, normaalisti siellä ei järjestetä yksityisiä juhlia. Itse Lord Mayor, Hua Hinin kaupunginjohtajan saapui paikalle puhumaan ja kunnioittamaan meidän kotimaatamme. Juhlat olivat massiiviset ja paikalle saapui noin 150 suomalaista sekä muutamia paikallisia kutsuvieraita. Ohjelmassa oli puheita, runoja, laulua ja tietysti thaimaan ja suomen liput tuotiin arvokkaasti paikalle, Teppo toimi Thaimaan lipun kantajana. Tarjolla oli ruokaa ja juomaa ja saatin tanssitkin pidettyä suomalaisen musiikin tahdissa. Todella mukava fiilis jäi juhlista, ihmiset selvästi nauttivat olostaan.

Kuninkaan syntymäpäivät meni hieman "ohi" tänä vuonna, lähetin Tepon kunnioittamaan kuningasta  meidän ystävien kanssa sillä välin kun Hannan kanssa pyöritimme 720 lihapullaa seuraavan päivän itsenäisyysjuhlaa varten. Kuningas on aika heikossa fyysisessä kunnossa ja muutenkin kuningashuonetta varjostaa kruununprinssin alkava eroprosessi. Toivomme kuninkaalle pitkää ikää, hänelle tuli 87 vuotta mittariin 5. joulukuuta. 

Nyt saa hengähtää töiden merkeissä toimistolla, Hanna retkeilee asiakkaiden kanssa vuorostaan tällä viikolla niin saan keskittyä tekemättömiin toimistotöihin. Seuraaviin isoihin juhliin mitä järjestetään on ruhtinaalisesti 11 päivää aikaa.

Oikein mukavaa pikkujoulukautta ja joulun odotusta, meillä täällä aurinko paistaa ja Hua Hin on täyttynyt länsimaisistakin matkailijoista. Sesonki on alkanut mukavasti.

Palataan asiaan!

Ystävällisesti,
AnniEi kommentteja:

Lähetä kommentti