tiistai 22. huhtikuuta 2014

Rachaburi ja lammasfarmi

Heips taas!

Toimistolla ollaan takaisin arkisten askareiden parissa muutaman "vapaapaivan" jalkeen. Lahdimme sunnuntaina kavereitten kanssa kohti Rachaburia ja myos kaverin lapset oli mukana. Mentiin heidan tadin anoppilaan kylailemaan. Thaimaassa kun tama kylaily kulttuuri on myos hyvin erilainen kuin esim meilla koti Suomessa. Matkaan lahdettiin sunnuntai aamuna, mie kavin hakemassa tyton isan luota ja mopoilin sitten tyton kanssa tatin luokse, josta hypattiin auton kyytiin ja lahdettiin taittamaan matkaa. Autossa ei ollut lapsille turvaistuimia ja turvavyot on thaimaalaisille enemman koristeet kuin turvavalineet. No itse on vahan hankala kaikista asioita huomauttaa... mutta aina valilla yritan pikkuisen vihjaista turvallisuudesta. Lapset otti matkalla hyvat unet, pienimmainen nukkui miun sylissa ja isompi makasi osittain penkilla ja osittain miun sylissa. Eka pysahdys paikka oli jonkun kaverin nuudelikeitto ravintola/ kauppa/ koti. Mielenkiintoinen paikka sekin. Ohessa muutama kuva paikasta. Heillakin oli lapsia, ainakin kolme. Kaksi pienimmaista olivat kehitelleet itselleen myos hyvin viihdyketta. Siina missa suomalaiset lapset pulahtavat leikki alueen pallomereen, nama lapset oli kehittanyt pullomeren roskakasan paalle. Roskien paalle oli laitettu levy jota pitkin laskivat alas pullokassejan paalle. Ja voi sita naurun remakkaa ja iloa! Ei ihmeita siis tarvita, ei varmasti siina perheessa leikitty ipadeilla tai muilla elektroniikka vempaimilla. Ruoka oli myos hyvaa, soin nuudelikeiton possulla.. johon oli minun harmiksi lisatty kuivattuja katkarapuja, joita en viela ole oppinut syomaan. Mutta muuten oli super hyvaa, jatin vaan ravut syomatta :). Talon yhteydessa oli myos kauppa ja oli ihana seurata kun nainen neljan lapsen kanssa tuli syomaan ja ostoksille. Heidan ostokset ja ruuat yhteensa maksoivat 310thb eli n.7e. Soivat siis 5 ruokaa, ostivat lapsille muovikassillisen herkkuja: sipsipusseja, karkkeja jne., pussillisen jaita, ison pullon limsaa. Eli ei paha. Itse mietin, etta samalla hinnalla suomesta olisi ehka saanut yhdelle hengelle pullan ja kahvin kahvilasta... Olin vahan ehka outo lintu paikallisten mieleen... kun leikin thai lasten kanssa keskella riisipeltoja olevassa "ravintolassa". Oli hauskaa olla maalla.. vaikka Hua Hinissa jotenkin pitaa itseaan ihan paikallisena, kun ei ole kellekkaan se outo lintu... niin oli olo kuin olisi ollut turisti.. kun olinkin se outo lintu :).


Nuudelikaupalta matka jatkui tatin anoppilaan, toki pienen apina kukkula vierailun jalkeen. Kaytiin syottamassa apinoita ja hauskin osio lapsista oli kun apinat oli uimassa :). Ja kylla se oli itsestakin hauskaa katsottavaa, kun hyppivat kalliolta altaaseen uimaan... en ikina ajatellut, etta apinat osaa uida... mutta nyt sekin tuli sitten todistettua, etta osaa ne ja osaa myos sukeltaa :). Kukkulan jalkeen mentiin "anoppilaan", jossa heilla oli ihana tontti joen rannassa, ja tontilla nelja taloa... et ihan kivan kokoiset tilukset :). Yksi taloista joka oli tien varressa oli vuokrattu eteenpain ja muut oli sitten osittain oman perheen kaytossa ja yksi taloista ihan kayttamatta. Ensi kuussa ollaan menossa sinne kaveriporukalla laittamaan tuo talo kuntoon ja pidetaan sitten pienet juhlat siella siina samalla :). Thaimaassa on tapana ottaa avosylin vastaan kaikki vierailijat ja minutkin toivotettiin tervetulleeksi kylailemaan. Ruoka on thaimaalaisille tarkea juttu ja illalla kaytiin syomassa joen varressa sijaitsevassa ravintolassa joka on erikoistunut jokirapuihin... harmikseni vaan ravut oli loppunut, mutta oli muuten hyvaa ruokaa tarjolla. Illalla viettettiin aikaa joen rannalla, lapset leikki veneleikkia hylatyssa jokiveneessa ja mina sitten kavereitten kanssa paransin maailmaa ja miehet nauttivat viskista paikalliseen tapaan. Kun tuli nukkumaan menon aika, minulle laitettiin "peti" laittialle... johon levitettiin viltti ja siihen sitten tyyny paalle. Nukuin siis lattialla, vahan alusta tuntui kovalta, mutta yllattavan hyvat unet sain nukuttua. Pikku rinsessa tuli nukkumaan myos minun kainaloon ja on aina vahan semmoista levotonta nukkuma seuraa, milloin on mitenkin pain, nyt oli hyva kun oli koko olohuoneen lattia tilaa nukkua ei neiti paassyt sangysta tippumaan :). Myos tati miehensa kanssa ja pikku rinssin kanssa nukkuivat lattialla omalla viltillaan.

 




Aamulla herailtiin rauhassa ja lahdettiin sitten syomaan. Kaytiin paikallisessa ravintolassa, joka oli jotenkin kiinalaistyyppinen. Oikein hyvaa riisia ja possua heilla oli tarjolla. Ja hintakaan ei paata huimannut. Matkaan kun lahdettiin, lapset nukahti taas autoon, nukkuivat molemmat miun sylissa. Ajeltiin tunnin verran Rachaburista ja saavuttiin farmi alueelle. En ollut ennen kuullut moisesta paikasta. Siella oli monta farmia, lampaita, lehmia ja vuohia. Itselle se ei nyt niin ihmeellista ollut, kun on kasvanut osittain maaseudun rauhassa, mutta thai lapsille se oli oikein kivaa vaihtelua, vaikka pienimmainen lampaita pelkasikin. Lammasfarmilla oli super kuuma, varjossa oli +36 astetta... joten sinne meinasi sulaa... vaikka on tottunut lampoon tuntui eilinen ehka vahan liian kuumalta taydessa paahteessa minun makuun, kun tuulikaan ei yhtaan vilvoittanut. Lammasfarmin laheisyydessa oli myos mansikka ja rypalefarmeja, jotka oli valitettavasti kiinni.. ei paasty mansikka ostoksille.. olisi ollut kiva maistaa paikallisia mansikoita. Farmeilta ajettiin sitten Cha Amin kautta kotia kohti. Cha-Amissa nautittiin katkaravuista ja muista merenherkuista. Tilattiin 2kg katkarapuja, merenherkkukeitto, mustekalaa ja riisit ja juomat siihen paalle, kaikki maksoi yhteensa 1300thb eli n. 29e. eli ei kauhean pahan hintaisia merenherkkuja!

Mukava reissu oli kaiken kaikkiaan, ihana oli paasta omaan pehmeaan sankyyn nukkumaan... aamulla olisi nukuttanut vahan liiankin pitkaan.. mutta pakko oli herata ja lahtea toihin... ja paiva on mennyt ihan super nopeaan... monta asiaa on tekematta, mutta pitaa jattaa jotain huomiselle myos.

Aurinkoista paivaa kaikille :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti