keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Neiti kevät

Sawasdee kha!

Maaliskuu se näemmä tekee loppuaan, sateetkin alkoivat pari päivää sitten ja tähän aikaan vuodesta muuttolinnut lentää takaisin kohti pohjolaa. Näin myös suomalaiset Thaimaasta alkavat palata takaisin kotiin kesän viettoon ja sama koskee myös pesuettamme. Teppo lentää huomenna Suomeen ja menee lappiin hiihtelemään ja kesälomalle. Itse odotan ensi kuun alkuun ja lähden sitten hyvin ansaitulle kesälomalle. Tämän talven vapaat voi laskea yhden käden sormissa. Silmänaluset alkaa olemaan sitä sävyä että kunnon unet tekisi poikaa. Huhtikuun lupaukseni on pitää itsestäni hyvää huolta ja meinaan toteuttaa tätä lupausta koko kesän ajan.

Maaliskuuhun loppuu virallinen high season. Matkailusesonki täällä Thaimaassa alkaa pikkuhiljaa hiipumaan ja näin myös toimintamme rauhoittuu kesää kohden. Meillä on asiakkaita ja toimintaa ympäri vuoden, mutta kesällä on talvea huomattavasti rauhallisempi tahti. Kesän valmistelut ovat vauhdissa ja suunnitelmat ensi talvelle. Nyt on se aika vuodesta että asetetaan katse tulevaan ja pistetään mennyt talvi purkkiin ja säilötään hyvinä muistoina arkistoihin. Otetaan oppia virheistä ja tehdään muutoksia sekä kokeillaan uusia ideoita.

Meillä on ollut ihan  mieletön talvi ja ei ole tarvinnut peukaloita pyöritellä toimistolla. On ollut ilo tehdä tiiviisti töitä muun muassa Hua Hinin seudun suomalaisten ja Aurinkomatkojen kanssa ja kesällä tulen varmasti kaipaamaan retkiä, kokouksia ja asiakastapaamisia uima-altaiden äärellä sekä muuta talven oheistoimintaa mitä tässä työssämme teemme. Työ on yksi elämänsuola ja luojan kiitos on mahdollisuus tehdä tällaista työtä mitä arvostaa ja rakastaa sydämestään. Ei tätä kausityötä muuten jaksaisikaan. Kiitos myös muille yhteistyökumppaneille, mieletön fiilis näin loppukaudesta!

Me Tepon kanssa avataan nyt kesälomakausi, Hanna jää tänne  kesäkuuhun saakka ja Nat tulee päästämään Hannan lomalle. Orn lähtee Natin tullessa Norjaan lomalle ja Chat pitää puolestaan lomansa syksyllä. Pari mimmiä pitää puljun pystyssä paikan päällä vuorotellen ja se miehitys riittää hyvin kesäkaudella. Talvella tilanne on toinen. Lähden siis nauttimaan keväthangista ja hoidan tarvittavat toimistotyöt sähköpostitse. Nykyään on niin helppoa kun ei ole väliä missä maailman kolkassa on, asioita pystyy hoitamaan yllättävän helposti internetin avulla. Onneksi ei tarvitse lomailla koko kesää Suomessa, lomailu on yllättävän puuduttavaa kun on tottunut 14-tuntisiin työpäiviin. Mukava vastapainotyö herkkutorilla odottaa! Työ tekijäänsä kiittää vai miten se oli :)  

Nyt siis on aika pakata ja siivota ja arkistoida ja valmistella. Muistakaa että tänne thaimaanlahden seudulle kannattaa tulla kesällä lomailemaan, kelit ovat mainiot ja hintataso matala. Ei muuta kuin yhteydenottoa sähköpostiin ja kysymään edullisia hotellitarjouksia!

Nyt innolla odottaen että pääsee perheen pariin ja näkemään ystäviä ja elämään normaalia suomalaista arkea... hetken se hurma kestää :) Ja kaipuu Taikamaahan palaa!

Mukavaa kevättä kaikille!

 Ps. Pari fiilistelykuvaa kesäduunista joka odottaa.
                                          Kalamestari näyttää kuinka hymyillään kokosuulla!
                                         Työni herkkutorilla

Terveisin,
Anni-Helena

torstai 12. maaliskuuta 2015

Hyvää norsun päivää!

Hei,

Hyvää norsun päivää täältä taikamaasta. Tänään pitää bongailla kaduilla josko näkyisi vuotuista norsukulkuetta Petkaseam roadilla. Kesä on koittanut ja läpöä riittää. Tänä keväänä on paljon kuumemmat kelit mitä viime vuonna samaan aikaan. Päivälämpötilat alkaa huitelemaan plus 33-38 asteen välissä ja kaivattua sadetta ei vieläkään näy. Tänään on yllättäen pilvinen päivä joten toivotaan että saataisiin edes muutama vesitippa maahan saakka jotta luontokin jaksaa ja voi hyvin. Me ollaan jännän äärellä toimistolla, saatiin viimeinkin kaupungilta tieto että uusivat soi 94 kadun (jossa toimitomme sijaitsee) loppuun saakka ja eilen emme päässeet sisälle toimistoon ilman hyppäämistä kauhakuormaajan kauhan kautta viemärirenkaalle ja siitä ponnistamalla toimiston rapulle. Onneksi työt etenivät muutaman metrin eilisen aikana, tänään voi jo ottaa asiakkaita vastaan toimistolla.

Talvikausi alkaa hiipumaan pikku hiljaa, mutta työmäärän perusteella muutosta ei ole vielä tapahtunut. Virallinen matkailusesonki loppuu pian eli maaliskuun lopussa, mutta matkailijoita saapuu edelleen sankoin joukon tänne Hua Hinin alueelle huhtikuussa juhlimaan Songkran juhlaa, vedenjumalan juhlaa. Hinnat tippuvat maaliskuussa ja jos vain suinkin kykenee, suosittelen ehdottomasti kesä- tai syyslomaa tänne Hua Hinin seudulle, sää on kaunis, vettä tulee kuuroittain silloin tällöin, luonto puhdas ja vehreä sekä hintataso todella edukas kun vertaa talven korkeaan sesonkiin. Hinnat ovat edukkaammat koko kesän ajan, maaliskuusta aina syyskuun loppuun saakka. Suuret matkanjärjestäjät eivät tee tänne kesäaikaan matkoja, ja Hua Hinista tulee kesäisin idyllinen rauhallisempi kohde jossa viikonloppuisin thaimaalaiset viihtyy. Meidän toimisto on auki kesäisin joten kyydit, hotellit, majoituspalvelut jne. onnistuu vuoden ympäri. Halpoja lentoja siis bongailemaan ja meille viestiä :)

Me lähdetään AAA tiimistä Tepon kanssa eka kesälomille ja tarkoitus on nauttia hankikeleistä koto-Suomessa jo huhtikuun alusta. Toivon Suomeen siis todella todella kylmää vimaa, lumikuuroja ja hyytäviä pakkasia koko maaliskuun ajaksi! Eikä haittaa vaikka olisi vielä huhtikuun alussakin. Saattepas suomalaiset samalla hyvän syyn matkustaa kevään aikana tänne taikamaan lämpöön. Eli pitäkää ainakin pohjoisessa se lumi maassa sinne vappuun saakka niin ollaan kovin tyytyväisiä Tepon kanssa. :)
 
 Ps. Muutama fiilistelykuva edelliseltä kesälomalta

 Terkuin
Anni