sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Nimen vaihtoa...

Hei taasen kaikille!

Aika menee ihan super nopsaan ja paivat vaan vierahtaa ohitse. Kohta on tamakin kuu taputeltu ja siirrytaan jo toukokuun puolelle... mihin tama aika oikeen menee? Ihan kummallista! Paivat olen aika saannollisesti ollut toissa ja illat on sitten mennyt omaan vapaa-aikaan panostaessa, tai siis kaverin lasten kanssa hengaillessa. Eilen piti sanoa hei hei, kun pieni mies lahti aitinsa kanssa kohti korattia. Tosin oli viela bussiasemalla sita mielta, ettei lahde. Oli valmis sanomaan aitille hei heit ja jaamaan viela muutamaksi viikoksi hua hiniin. No aiti oli tasta asiasta vahan erimielta. Onneksi tytto jai viela tanne meidan paivia sulostuttamaan. Olisi eilen myos halunnut kovasti tulla yo kylaan, mutta mina halusin aamulla tulla ajoissa toihin, joten se ei ollut mahdollista.

Tassa on viime viikolla taas tapahtunut ihmeellisia juttuja, ainakin Suomalaisen ajatus mallin mukaan. Yksi paiva kun menin lapsia moikkaamaan, heidan kauneus salongissa oli joku mies, jota en tuntenut. Lahdin sitten lasten kanssa leikkipuistoon, jotteivat hairitse tata miesta. No myohemmin selvisi, etta mies oli kuuluisa ennustaja, joka teki ennustuksia perustuen syntymapaivaan. Ja katsoi sitten kaverille, kaverin siskolle ja aitille ennustukset. Ja loppu tulos oli se, etta aloimme suunnitella kaverille uutta nimea. Eli han nyt sit vaihtaa virallisen nimensa, sukunimensa ja myos lempinimensa, koska ne eivat olleet hyvat hanan syntymapaivansa kanssa. Kysyivat, etta haluanko etta minun syntymapaiva myos katsotaan, mutta sanoin etten Suomalaisena voi noin vain nimea vaihtaa, joten parempi olla katsomatta :). Myos lasten nimet tulee vaihtaa, Miusta tulee Pang ja Mikista Muang. Lapset saavat myos uudet viralliset nimet ja uuden sukunimen, aidinkin on syyta vaihtaa. Talo missa lapset asuvat isovanhempien luona on myos huonopaikka asua.. talon numero on huono ja sen takia talossa asuvat eivat tule ikina rikastumaan... Mutta hyvaa lapsille ennusti, tytosta tulee kuulemma lentoemanta tai joku matkailun ammattilainen ja pojasta puolestaan tulee laakari... Eli sen puoleen hyva tulevaisuus olisi tulossa. Mutta joo, vahan kummalliselta nama jutut kuulostaa, mutta toisaalta se on niin yleista taalla. Minulla on useampi kaveri joka on vaihtanut nimea, koska uskotaan ettei nimi ole ollut hyva. Suomessa sanotaan, ettei nimi miesta pahenna, mutta mies voi pahentaa nimen... mene nyt sitten naille tama selittamaan :). Hauskaa on huomata miten lapset oppii kielia. Olen koettanut puhua mahdollisimman paljon englantia. Lasten aidin mukaan englanti on koulussa opittua... mutta olen siita ehka vahan erimielta. Pari paivaa sitten saatiin myos hyva osoitus miten pienimmainen ymmartaa. Sanoin hanelle englanniksi, etta jos haluaa menna leikkimaan pitaa kadessa oleva karkkirasia laittaa poydalle ja sitten vasta voi menna. Poika kaantyi takaisin, meni poydan luo ja laittoi rasian poydalle ja juoksi leikkimaan. Lasten aiti, tati ja isoaiti olivat ihmeissaan... sitten vaan totesin, etta taitaa poika ymmartaa :). Oli myos illalla kysynyt missa on hanen kenkansa englanniksi... :).

Eilen kaytiin myos lasten kanssa 19 Railla, eli lahella kuninkaan palatsia olevalla puistoalueella. Siella oli isot markkinat. Lapsille oli paljon tekemista, pieni huvipuisto oli myos kasattu. Itse en ehka olisi lapsiani halunnut laitteisiin laittaa... eivat ehka olleet ihan eurooppalaisten standardien mukaisia... mutta hauskaa oli lapsilla. Pomppulinna, doraemon juna, tormaily autot, maailmanpyora ja kiikku lentokoneet tulivat tutuiksi illan aikana. Paikalla oli myos aikuisille tekemista. Miehista hauskin osio oli merenneito kilpailu... jossa pystyi palloja heittamalla tiputtamaan lankulla olleet "merenneitotytot" vesialtaaseen. Paljon oli myos ruokaa tarjolla, tavaraa ja muutakin markkina touhua. Mutta itsella jai muut jutut katsomatta, kun keskityttiin lasten kanssa kiertelyyn.

Tanaan olisi tarkoitus tarkastaa kaikki emailit mita on sahkopostissa ja yrittaa vauhdittaa muutamia tyojuttuja. Myos kirjojen tekeminen olisi asia listalla. Eli hommaa on riittamiin. Illalla yritan olla reipas ja kayda vahan hikoilemassa, ettei ihan paase laiskistumaan.

Nyt takaisin toiden pariin. Aurinkoista maanantaita kaikille :) Ilo oloja jokaiselle!

-Hanna-

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Rachaburi ja lammasfarmi

Heips taas!

Toimistolla ollaan takaisin arkisten askareiden parissa muutaman "vapaapaivan" jalkeen. Lahdimme sunnuntaina kavereitten kanssa kohti Rachaburia ja myos kaverin lapset oli mukana. Mentiin heidan tadin anoppilaan kylailemaan. Thaimaassa kun tama kylaily kulttuuri on myos hyvin erilainen kuin esim meilla koti Suomessa. Matkaan lahdettiin sunnuntai aamuna, mie kavin hakemassa tyton isan luota ja mopoilin sitten tyton kanssa tatin luokse, josta hypattiin auton kyytiin ja lahdettiin taittamaan matkaa. Autossa ei ollut lapsille turvaistuimia ja turvavyot on thaimaalaisille enemman koristeet kuin turvavalineet. No itse on vahan hankala kaikista asioita huomauttaa... mutta aina valilla yritan pikkuisen vihjaista turvallisuudesta. Lapset otti matkalla hyvat unet, pienimmainen nukkui miun sylissa ja isompi makasi osittain penkilla ja osittain miun sylissa. Eka pysahdys paikka oli jonkun kaverin nuudelikeitto ravintola/ kauppa/ koti. Mielenkiintoinen paikka sekin. Ohessa muutama kuva paikasta. Heillakin oli lapsia, ainakin kolme. Kaksi pienimmaista olivat kehitelleet itselleen myos hyvin viihdyketta. Siina missa suomalaiset lapset pulahtavat leikki alueen pallomereen, nama lapset oli kehittanyt pullomeren roskakasan paalle. Roskien paalle oli laitettu levy jota pitkin laskivat alas pullokassejan paalle. Ja voi sita naurun remakkaa ja iloa! Ei ihmeita siis tarvita, ei varmasti siina perheessa leikitty ipadeilla tai muilla elektroniikka vempaimilla. Ruoka oli myos hyvaa, soin nuudelikeiton possulla.. johon oli minun harmiksi lisatty kuivattuja katkarapuja, joita en viela ole oppinut syomaan. Mutta muuten oli super hyvaa, jatin vaan ravut syomatta :). Talon yhteydessa oli myos kauppa ja oli ihana seurata kun nainen neljan lapsen kanssa tuli syomaan ja ostoksille. Heidan ostokset ja ruuat yhteensa maksoivat 310thb eli n.7e. Soivat siis 5 ruokaa, ostivat lapsille muovikassillisen herkkuja: sipsipusseja, karkkeja jne., pussillisen jaita, ison pullon limsaa. Eli ei paha. Itse mietin, etta samalla hinnalla suomesta olisi ehka saanut yhdelle hengelle pullan ja kahvin kahvilasta... Olin vahan ehka outo lintu paikallisten mieleen... kun leikin thai lasten kanssa keskella riisipeltoja olevassa "ravintolassa". Oli hauskaa olla maalla.. vaikka Hua Hinissa jotenkin pitaa itseaan ihan paikallisena, kun ei ole kellekkaan se outo lintu... niin oli olo kuin olisi ollut turisti.. kun olinkin se outo lintu :).


Nuudelikaupalta matka jatkui tatin anoppilaan, toki pienen apina kukkula vierailun jalkeen. Kaytiin syottamassa apinoita ja hauskin osio lapsista oli kun apinat oli uimassa :). Ja kylla se oli itsestakin hauskaa katsottavaa, kun hyppivat kalliolta altaaseen uimaan... en ikina ajatellut, etta apinat osaa uida... mutta nyt sekin tuli sitten todistettua, etta osaa ne ja osaa myos sukeltaa :). Kukkulan jalkeen mentiin "anoppilaan", jossa heilla oli ihana tontti joen rannassa, ja tontilla nelja taloa... et ihan kivan kokoiset tilukset :). Yksi taloista joka oli tien varressa oli vuokrattu eteenpain ja muut oli sitten osittain oman perheen kaytossa ja yksi taloista ihan kayttamatta. Ensi kuussa ollaan menossa sinne kaveriporukalla laittamaan tuo talo kuntoon ja pidetaan sitten pienet juhlat siella siina samalla :). Thaimaassa on tapana ottaa avosylin vastaan kaikki vierailijat ja minutkin toivotettiin tervetulleeksi kylailemaan. Ruoka on thaimaalaisille tarkea juttu ja illalla kaytiin syomassa joen varressa sijaitsevassa ravintolassa joka on erikoistunut jokirapuihin... harmikseni vaan ravut oli loppunut, mutta oli muuten hyvaa ruokaa tarjolla. Illalla viettettiin aikaa joen rannalla, lapset leikki veneleikkia hylatyssa jokiveneessa ja mina sitten kavereitten kanssa paransin maailmaa ja miehet nauttivat viskista paikalliseen tapaan. Kun tuli nukkumaan menon aika, minulle laitettiin "peti" laittialle... johon levitettiin viltti ja siihen sitten tyyny paalle. Nukuin siis lattialla, vahan alusta tuntui kovalta, mutta yllattavan hyvat unet sain nukuttua. Pikku rinsessa tuli nukkumaan myos minun kainaloon ja on aina vahan semmoista levotonta nukkuma seuraa, milloin on mitenkin pain, nyt oli hyva kun oli koko olohuoneen lattia tilaa nukkua ei neiti paassyt sangysta tippumaan :). Myos tati miehensa kanssa ja pikku rinssin kanssa nukkuivat lattialla omalla viltillaan.

 




Aamulla herailtiin rauhassa ja lahdettiin sitten syomaan. Kaytiin paikallisessa ravintolassa, joka oli jotenkin kiinalaistyyppinen. Oikein hyvaa riisia ja possua heilla oli tarjolla. Ja hintakaan ei paata huimannut. Matkaan kun lahdettiin, lapset nukahti taas autoon, nukkuivat molemmat miun sylissa. Ajeltiin tunnin verran Rachaburista ja saavuttiin farmi alueelle. En ollut ennen kuullut moisesta paikasta. Siella oli monta farmia, lampaita, lehmia ja vuohia. Itselle se ei nyt niin ihmeellista ollut, kun on kasvanut osittain maaseudun rauhassa, mutta thai lapsille se oli oikein kivaa vaihtelua, vaikka pienimmainen lampaita pelkasikin. Lammasfarmilla oli super kuuma, varjossa oli +36 astetta... joten sinne meinasi sulaa... vaikka on tottunut lampoon tuntui eilinen ehka vahan liian kuumalta taydessa paahteessa minun makuun, kun tuulikaan ei yhtaan vilvoittanut. Lammasfarmin laheisyydessa oli myos mansikka ja rypalefarmeja, jotka oli valitettavasti kiinni.. ei paasty mansikka ostoksille.. olisi ollut kiva maistaa paikallisia mansikoita. Farmeilta ajettiin sitten Cha Amin kautta kotia kohti. Cha-Amissa nautittiin katkaravuista ja muista merenherkuista. Tilattiin 2kg katkarapuja, merenherkkukeitto, mustekalaa ja riisit ja juomat siihen paalle, kaikki maksoi yhteensa 1300thb eli n. 29e. eli ei kauhean pahan hintaisia merenherkkuja!

Mukava reissu oli kaiken kaikkiaan, ihana oli paasta omaan pehmeaan sankyyn nukkumaan... aamulla olisi nukuttanut vahan liiankin pitkaan.. mutta pakko oli herata ja lahtea toihin... ja paiva on mennyt ihan super nopeaan... monta asiaa on tekematta, mutta pitaa jattaa jotain huomiselle myos.

Aurinkoista paivaa kaikille :)

-Hanna-

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Songkran, uuden vuoden juhlintaa!

Taalla on pikku hiljaa palauduttu normaaliin arkeen paikallisen uuden vuoden juhlien jalkeen. Songkrania juhlittiin Hua Hinissa tana vuonna kahtena paivana. Osa innokkaimmista juhlijista aloitti vesisodan / juhlahumun jo lauantaina 12.4. koko Hua Hin juhli 13.4. Taalla juhlat kesti onneksi vain tuon 2 paivaa. Pattayalla juhlinta jatkuu aina seuraavaan lauantaihin saakka. Itse olen kahtena songkranina ollut pattayalla ja eihan siella tule muuta kuin vihaiseksi! Kun koko ajan tulee vetta niskaan 10 paivan ajan. Sen takia Hua Hinissa oli niin kivaa. Itsella juhlinta meni vahan myohaan... loikoilin kotona aamulla ihan super pitkaan ja lahdin sitten vasta iltapaivalla vesisotaan mukaan. Tosin en ollut oikein varustautunut... vesipyssyt jai ostamatta tana vuonna, mutta silti oli super hauskaa. Lahdin keskustaan mopolla ja kastuin tietysti heti matkalla... mutta sen tiesinkin ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Keskustassa tormasin sitten kaverin lapsiin ja lapset kutsui miutkin pelaamaan heidan kanssaan. Oli tosi kivaa, isosta vesi astiasta kauhottiin vetta ohi kulkevien paalle. Lapset innostui myos "kylpemaan"vesiastiassa. Voi sita riemun maaraa. 
Muutama tunti pelattiin ja sitten alkoi tulla ilta ja olin lahdossa kotiin. Kaverin tytto halusi lahtee miun mukaan ja niinpa mopoiltiin kotiin ja saatiin lisaa vetta niskaan ja tietysti myos puuteria naamaan :). Aurinko kun alkoi laskea, tuli super kylma... ja 7eleven vierailu oli myos aika hyytavaa touhua... Ihana oli paasta kotiin ja lampimaan suihkuun :). Mut oli kylla super mukava paiva!!! 

Osa toimistoista taalla on ollut kiinni ja osa on edelleen kiinni. Meidankin toimiston piti olla kiinni torstaihin saakka, mutta yllatys yllatys... olikin ollut auki heti songkranin jalkeen. No mie pidin sitten siina muutaman vapaan ja eilen tulin takaisin toihin :). Tanaan olenkin yksin toimisolla... kun osa porukasta on songkran lomalla, yksi toimistolainen on lainassa ja yksi on "kateissa" oli vain lappu poydalla, etta tulen pian takaisin... onhan tassa mennyt jo 4 tuntia... et ehka tulee sitten illaksi... tieda hanta. 

Eilen oli vahan hassun haikea fiilis.. meidan Anni lahti Suomeen "tyolomalle" ja jain tanne hoitamaan asioita ennen minun "tyoloman" alkua... itsella pari kuukautta thaikkulaa ja siten kutsuu Suomi ja tyot siella. Kolmisen kuukautta olisi tarkoitus olla Suomessa ja sitten palailla takaisin tanne Thaimaan auringon alle. Pitanee jatkaa toimistohommia... ja sitten lahtea lapsia moikkaamaan. Iloista ja aurinkoista paivaa kaikille! 

-Hanna-

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vesipuistoilua ja rentoutumista!

Eilen oli vapaapaiva ja harvoin vapaalla saa aivot narikkaan totaalisti, niin kuin eilen tuli tehtya. Oli ihanan rentouttava vapaapaiva. Aamulla sai nukkua pitkaan... tai oikeastaan vapaa alkoi jo lauantai iltana kun Annin kanssa parannettiin maailmaa skumpan voimalla :). Jotenkin elama on ollut super hektista, ettei Annin kanssa olla kuin ennatetty toissa nahda, muuten ollaan menty omia menojamme. Lauantaina oli aikaa istua ja rupatella pikkuisen aikaa.
Sunnuntaina nukuin pitkaan ja kavin aamulla tekemassa yllatys visiitin synttarisankarille. Kaveri taytti vuosia ja kavin viemassa pienen kakun 7elevenilta yllatyksena. Iltapaivalla lahdettiin sitten Cha-Amiin ja mentiin satamaan syomaan merenherkkuja... mustekalaa valkosipulilla, grillattuja katkarapuja ja simpukoita... Ai nam oli super hyvaa! Kaytiin myos ostamassa lapsille uikkarit illan vesipuisto keikkaa varten. Illan odotetuin juttu oli vesipuisto keikaus! Annin poppoo meni jo heti kuuden pintaan, meidan poppoo oli vahan myohassa, mutta oli aikaa onneksi uida polskutella ihan riittavasti. Eilen vesipuistossa oli erikoistarjous 18-21 puoleen hintaan vesipuistoliput. Lapset 150thb ja aikuiset 300thb. Black Mountain waterpark osoittautui kylla minun mielesta ihan jokaisen pennin arvoiseksi. Lapsilla oli hauskaa, niin isoimmat 14.v ja 12.v, kuin pienemmat 3.v ja 5.v viihtyivat vesipuistossa ihan sulkemiseen saakka. Ja ainakin pienempien kanssa piti kayda pieni neuvottelu, ennen kuin suostuivat kotiin lahtemaan. Vesipuistossa oli pelastusliiveja mitka oli hyvat pienemmille uimareille. Myos osaan liukumaista tarvitsi olla kyparat paassa. Isoja liukuja oli ainakin 9kpl, sen lisaksi pienemmilla oli oma allas jossa oli 4 pienta liukua. Alueella oli virtaava joki, jossa paasi lekottelemaan. Samaan allas kokonaisuuteen oli myos laitettu vesihieronta pisteita, itselle tuli ihan kylpyla mieleen :). Alueella oli myos iso aaltoallas, jossa oli tosi mahtavat aallot. Itse en paassyt nauttimaan parhaista aalloista, mutta kivaa oli lapsosilla matalassakin kun aallot kivasti keinutti. Vesipuistossa oli ravintola, kioski ja kahvilabaari. Alueella oli myos hyvat auringonottotilat. Itse tykkasin ilta ajasta, koska ei ollut liian kuuma, eika ollut pelkoa etta iho palaisi... tosin eilen mopoilin paivalla vartin verran ja kun yleensa olen aina pitkahihaisessa, tai ainakin olkapaat peitettyna ja eilen sitten ajattelin, etta en laita neuletta paalle, niin vartissa sain niskan ja selan ihan punaiseksi.

Illalla kotimatkalla kaytiin viela nuudelikeitoilla ja lapsukaiset lahti tatin luokse yo kylailemaan. Mie paransin maailmaa viela suomen suuntaan jonkin aikaa ja sitten olin ihan naatti. Ei tavinnut unta houkutella, vaan sai ihan rauhassa vaan kaatua sankyyn. Ei ole ollut kylla uni ongelmia kun on paivat yleensa toissa ja illat touhuaa lasten kanssa, niin uni maistuu hyvin.

Nyt pitaa alkaa naputtamaan kirjanpitoa ja toimistohommia... ilalla sitten varmaan taas rantsun vuoro.

Aurinkoista paivaa kaikille!

-Hanna-

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Isaanin terveiset

Tuli tuossa piipahdettua pikavisiitilla Isaanissa eli koillis-Thaimaassa. Eilen iltapaivalla lahdettiin ajelemaan Isaaniin, Korattiin hakemaan kaverin lapsia kesalomalle. Monenlaista kokemusta rikkaampana taas reissusta palasin kotiin eilen illalla.

Matkaaan kun lahdettiin niin luulin, etta menemme kahdella autolla (6 aikuista). Cha-Amissa kavimme jossain kaverin luona, josta auto piti noutaa, mutta kaveri oli tehnyt oharit ja lahdettiin matkaan minun hondalla. Itsella ei ollut mitaan ongelmaa, mutta takapenkilla nelja aikuista 6 tunnin ajomatkalle, niin ei kaynyt kateeksi. No onneks olivat kaikki Thaimaalaisia, niin hyvin se matka tuntui sujuvan. Oltiin Koratissa vasta puolen yon aikaan. Minulle oli aiemmin sanottu, etta yovytaan hotellissa, mutta matkalla tamakin muuttui.. joten oltiin yota kaverin exan kotona mista lapset haettiin. Talo oli hyvin perinteinen isaanilainen talo. Voin  sanoa, etta moni kaverini Suomesta varmasti lentaisi pyllylleen jos nakisi talon. Talo oli ihan perus ok, vanha isaanilainen maaseutukoti. Huone johon meille oli peti pedattu, siella sentas oli patja ja sain siis nukkua ihan hyvalla alustalla. Osa takapenkin porukasta nukkui vilttien paalla lattialla samassa huoneessa meidan kanssa. Isantavaki itse nukkui siskon pedissa (patjalla) olohuoneen lattialla. Siskon pedissa oli lasten isovanhemmat, pienin lapsista ja joku tati. Toinen lapsista nukkui aitinsa ja toisen mummin ja tatin kanssa toisessa huoneessa. Huone jossa nukuin, oli iso, mutta siivottu sita ei kylla oltu varmaan moneen kuukauteen tai sitten oli siivottu paikalliseen tapaan lattiat lakaisemalla. Katossa roikkui hamahakin seitit, ja kattona oli siis pelkka pelti katto. Mietin yolla kun uni ei tullut, et milta tuntuisi nukkua siella sateella, saattaisi olla kauhea metakka. Samoin katselin kolosia seinissa ja mietin mitka kaikki maaseuden elaimet sielta paasisi tulemaan huoneeseen. Ajatusten lentaessa mietin myos, milloin lakana jolla "nukuin" oli pesty / oliko sita pesty? Samalla alkoi tietysti kutittaa, ihan jo ajatuksen voimasta... No ei siella mitaan otokoita ollut. Ainut kaveri oli aamulla laukun vieresta loytynyt otokka... joku tero torakan sukulainen..! Nukuin runsaat kolme tuntia, sen minka vilkkaalta mielikuvitukseltani ennatin. Aamulla kuuden maissa olin jo hereilla, niin kuin isantavakikin. Isanta itse oli lahdossa jonnekkin ja havahduin siihen kun tuijotti minua ovelta ja sopersi thaimaaksi jotain autosta. Oli lahdossa asioille ja halusi, etta siirran autoni pihasta.

Aamun suurin riemu oli kun lapset herasivat. Pienimmainen poika 3.v oli vahan ujo, kun oli juuri herannyt ja onhan siita jo pitka aika kun viimeksi nahtiin. Poika oli myos kasvanut hurjasti pituutta viime nakemasta. On ihan miun lemppari poika, niin suloinen ja hyva kaytoksinen pikkuinen. Tytto 5.v oli myos herannyt ja menin hanen luokseen, joka oli jo sinansa jannaa, kun oli huoneessa aitinsa kanssa.. No tytto kapsahti kaulaan ja halitteli pitkan aikaan. Sanoi myos useampaan kertaan kuinka kova ikava oli ollut. Tytosta tulikin ihan "miun tytto" kun paivan aikana aiti ei saanut tehda mitaan, myoskaan mummot tai tati ei kelvannut. Vain miut kelpuutti... suihkuunkaan ei suostunut menemaan ilman minnuu. Mie lupasin yrittaa puhua mahdollisimman paljon lapsille englantia, etta oppisivat puhumaan edes vahan. Lapset on nyt lomalla kuukauden verran ja viettavat lomaa Hua Hinissa. Loman aikana on tarkoitus kayda uimassa, ehka vahan kayda reissussa suunniteltiin retkea prachuabiin akvaarioon ja tietysti kaydaan Cha-amissa santorini parkissa, lammasfarmilla jne. Eli tekemista on loman ajaksi tiedossa.

Isaanissa ihmiset ovat kuulemma erilaisia kuin muualla, kun minun suuri huolen aiheeni oli menna lapsia hakemaan kaverin exan luota. Mutta isaanilaisille se on kuulemma ihan ok, eli ressasin kuulemma ihan turhasta. Isaanissa sain taas kuulla muutaman totuuden... Thaimaalaisia kohteliaisuuksia siis. Aamulla mentiin kaverin ja lasten kanssa lahi kaupalle. Suomessa kyseinen kauppa / ravintola ei varmasti saisi edes kauppa nimitysta. Oli niiiiiiin isaanilainen sekin. No siella oli paikallisia mammoja useampi ja kaikki totesivat, etta ompas lansimaalainen lihava. Kaunis, mutta lihava. Ja samalla kyselivat kuinka monta kiloa satun painamaan, arviot menivat 80-200 kilon valilla. En sitten salaisuuttani heille paljastanut, vaan ilmoitin kaverille menevani odottamaan vahan syrjemmalle, etta han saa ostokset tehtya. Kauppa reissun jalkeen mentiin syomaan ja kun tajusin, etta kaikki varmaan seuraavat kun syon, niin soin sitten 2 lusikallista kalaa ja ilmoitin olevani taynna. Tosin osa ruuasta naytti niin ihmeelliselta, etta ei ihan kauhea nalka ollutkaan. Paivalla kun oli ruokailun aika minulle tilattiin oma papaya salaatti johon oli sitten vahingossa laitettu raakarapu... no jai sitten syomatta. Soin puolikkaan minitomaatin ja join sooda vetta. Sanoin, etta olen kuullut liikaa totuuksia, joten hyva pitaa vahan paasto paivaa valilla. Illalla kun oltiin omalla porukalla kasassa, sain sitten vahan evasta.. som tamia ja tahmariisia... tosin som tam oli niin outoa, etta jai melkein syomatta. Eli ei ihan kulinaristiseksi elamykseksi voi tata reissua kutsua.

Isaanissa oli ihan alyttoman kuuma, paivalla kun odoteltiin kaverin siskoa (tatuoi kulmia paikallisille) tuntui etta joka paikkaan lakahtyy. Oltiin sitten tuulettimien alla tai missa vaan, niin hiki vaan valui. Yritin ottaa pienet paivaunet, mutta ei siina kuumuudessa saanut nukuttua. Ihana oli paasta ilmastoituun autoon, tosin autossakin oli tunnelmaa. Ajettiin takaisin minun hondalla jossa meita oli 6 aikuista ja 2 lasta... ja matkaa se kuusi tuntia. Yllattavan hyvin matka meni ja lapset ei kysynyt kertaakaan milloin ollaan perilla. Kun itse muistan pienena, etta kysyi viiden minuutin valein joko kohta ollaan perilla. Ilalla  oli ihana paasta omaan sankyyn nukkumaan. Oma koti naytti ihan luxus asunnolta isaanin keikan jalkeen. Osaan myos arvostaa seuraavaa ruokailu kertaa... hyvaa ruokaa ilman kauheata maaraa karpasia. Niita oli siella aivan kamalasti!!! Elama Hua hinissa muutenkin tuntuu ihan luxus elamalta... ei miusta taida maaseutu tyttoa tulla.. ainakaan isaaniin :).

Katsotaan mika on taman paivan ohjelma, lupailin lapsille uinti keikkaa... katsotaan mihin mennaan uimaan.. lahdetaan rannalla vai paastaanko jonnekkin uima-altaalle pulikoimaan. Nyt muutaman sahkopostit ja tyo hommat ja sitten voi vaihtaa vapaalle vahan aiemmin tanaan... viela meinaa vasy painaa vaikka hyvat unet tuli viime yona nukuttuakin :)

-Hanna-